Folketingsvalg 2015 Fortsat tæt løb mellem rød og blå blok

Med ti dage til Folketingsvalget peger meningsmålinger fortsat på meget tæt løb mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussens blokke.
Foto © : Screendump, dr.dk.
08. juni 2015 05:42

Ifølge en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau, står Thorning og rød blok i øjeblikket til at få 51,9 procent af stemmerne,  mens Løkke og blå blok vil samle 48,2 procent af stemmerne. Det er uden at tælle de nordatlantiske mandater med.

De to partiformænd mødtes søndag aften i en direkte debatduel på TV for anden gang siden valgets udskrivelse. En duel, der blandt flere politiske iagttagere bliver vurderet som ret ligeværdig - dog med en lidt skarpere Lars Løkke Rasmussen end under forrige tv-duel.

Rød blok har generelt overrasket i meningsmålingerne, siden valget blev udskrevet. Det meste af den nuværende valgperiode på snart fire år og ikke mindst i det nu forgangne forår har Thorning og Venstre-fløjen været bagud i meningsmålingerne.

På dagen for selve valgets udskrivelse førte den borgerlige blok således med 52,6 procents af stemmerne mod 47,4 procent af stemmerne til rød blok.

Det er især Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der siden valgets udskrivelse er gået tilbage i meningsmålingerne med omkring to procentpoint. Imens er Socialdemokraterne og partiet Alternativet, der stiller op for første gang til Folketinget, gået det tilsvarende frem.