Foto: KNR

Forsvarsministeren vil have flere grønlændere i forsvaret

Der skal flere grønlandske unge i forsvaret, mener den danske forsvarsminister Peter Christensen. Arktis har høj prioritet og det kan blandt andet styrkes af flere unge grønlændere, mener ministeren.

Arktis har en høj prioritet hos den danske regering og med et stigende fokus på arktis er det vigtigt at få flere grønlændere ind i forsvaret.

Sådan siger den danske forsvarsminister, Peter Christensen, der i disse dage gæster Grønland i forbindelse med forsvarets informationsdage i Grønland.

Den danske regerings prioritering af arktis indebærer blandt andet en styrkelse af arktisk kommando, mere satelitovervågning og et ekstra skib mellem Grønland og Færøerne i sommerperioden. 
Og det koster penge.

-  Regeringen lægger op til at bruge 120 millioner kroner mere på initiativer som bliver målrettet hele det arktiske område, siger han.

Forsvarsministen peger også på, at der udover flere penge også skal flere medarbejdere til Grønland, blandt andet på det ekstra skib.
Og allerhelst skal der flere grønlandske unge ind blandt medarbejderne i forsvaret.

- Det vil være en styrke for forsvaret at have mange forskellige kompetencer. Og kompetencer, når man opererer i arktis, det er lokalkendskab, det er at kunne grønlandsk og kende befolkningen, som grønlandske unge gør.

Forsvarets informationsdage i Grønland har indtil videre haft besøg af 267 interesserede, hvilket er flere end sidste år.

Informationasdagen har besøgt 5 byer i Grønland og vil i de kommende dage fortsætte til Sisimiut, Aasiaat, og Ilulissat.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt