FREDAGSFRISTELSE Forsvaret tester arktisk undertøj

<p>Forsvaret har i forbindelse med en Arctic Response-øvelse været i Nordøstgrønland og testet alt fra beklædning til, hvordan de får spist og drukket i snevejret.&nbsp;Soldaterne så inden afrejsen frem til at prøve sig selv af i et helt anderledes klima og terræn, end de er vant til i den jyske by Oksbøl.</p>
Foto © : Forsvaret
Skrevet af Camilla Dam
09. oktober 2015 11:54
 
Infanterister på arktisk øvelse

Oksbøl var skiftet ud med dyb sne og kuldegrader, da en deling infanterister fra Gardehusarregimentet var i Nordøstgrønland for at deltage i øvelsen Arctic Response.

Posted by Hæren on 7. oktober 2015

 

Halvdelen af de udsendte soldater havde både telte og soveposer beregnet til op til -50 graders kulde med, mens resten skulle klare sig med den almindelige, danske standardudrustning.

Vejret omkring Mestersvig sørgede for, at øvelsen blev ekstra realistisk, da der både var vindstille solskinsvejr og voldsomt snevejr, hvilket selvfølgelig udfordrede de soldater, som var sendt ud iført den almindelige danske udrustning særligt.

- Heroppe er det vejret, der sætter rammerne for, hvordan vi kan arbejde. Så meget, som det har sneet i dag, har vi nok sovet en 14-20 timer. Så har man været oppe og i gang et par timer om dagen, for man kan ikke arbejde mere, når vejret er sådan her, forklarer sergent og gruppefører ved gardehusarregimentet, Martin Jardrup.

Se og hør, hvordan soldaterne selv oplevede øvelsen i Forsvarets video herover. Du kan se flere videoer på Arktisk Kommandos Facebookside.

Hvis du har et bud på en fredagsfristelse, så send en mail til webredaktion@knr.gl.