VIDEO Forsker: INI træder på samfundets svageste

En samfundsforsker kritiserer boligselskabet A/S INI’s planlagte ændring af betalingsformen på husleje. Han mener, det er at træde på folk, som ligger ned i forvejen.
07. juli 2015 11:21

Fra den 1. oktober kan man ikke længere vælge at betale huslejen hver 14. dag. Lejen skal betales en gang om måneden og trækkes via PBS. Der er dog mulighed for at indgå en undtagelsesordning.

- Det er endnu en mekanisme, som skubber folk længere ned i stedet for at gøre det modsatte og integrere og hjælpe folk, der har nogle ekstra udfordringer i dagligdagen.

Læs også INI-lejere skal bruge betalingsservice i fremtiden

- Nu snakker vi om nogle af de mennesker, som har det rigtig svært i forvejen. Måske får de ikke engang 14-dagesløn. Måske er de på andre overførselsindkomster, siger Steven Arnfjord, forsker ved Institut for Sygepleje og Sundhedsvidenskab, til KNR.

Mange borgere får løn hver 14. dag, derfor kan det blive en udfordring at få enderne til at mødes, når man ikke har en budgetkonto i banken.

INI har blandt andet indført den nye ordning, fordi selskabet bruger for meget tid på at administrere huslejerestancer. Og ifølge kommunikationschef Else Løvstrøm er ordningen med til at hjælpe de gældstyngede borgere.