Skiforbund: Fornuftigt at droppe første OL-konkurrence

Det var den helt rigtige beslutning af Martin Møller, at droppe første konkurrence ved OL. Det vurderer formanden for langrendsafdelingen under Grønlands Skiforbund.
Lasse Mølgaard (træner) og Martin Møller (Langrendsløber) Foto © : DIF
12. februar 2018 11:53

Allerede inden OL officielt blev skudt igang fredag, måtte Martin Møller melde afbud til sin første konkurrence på grund af forkølelse og spare sig til de senere konkurrencer.

OL på KNR
KNR følger de to grønlandske atleter Martin Møller og Laila Friis-Salling ved de Olympiske Lege i Sydkorea.

Grønlandsk deltagelse
11. feb - 30 km skiathlon, Martin Møller (afbud)
16. feb - 15 km fri, Martin Møller
19. feb - Halfpipe kval., Laila Friis-Salling
20. feb - Halfpipe finale, Laila Friis-Salling
24. feb - 50 km klassisk, Martin Møller

OL i Pyeongchang foregår fra den 9. til den 25. februar.

Søndag skulle langrendsløberen fra Nuuk have kørt 30 km Skiatlon, men det var fornuftigt, at stå over den konkurrence, for en sygdom kan betyde meget for resultatet, siger Flemming Enequist, fra langrendsafdelingen under Grønlands skiforbund.

LÆS OGSÅ OL er fantastisk og fedt

- I denne disciplin går man udover, hvad ens krop kan holde til. Så er man lidt syg eller svag, kan man nemt komme bagud med mange minutter.

Deltagelse kunne svække yderligere

Martin Møller har stadig to langrendskonkurrencer han skal deltage i. 15 km fristil på fredag og farvoritdisciplinen 50 km klassisk den 24. februar. Og de to konkurrencer kunne også blive påvirket af sygdommen, siger Flemming Enequist.

LÆS OGSÅ Vi kan være stolte af Laila og Martin

- Hvis han deltog til skiatlon, kunne det godt være at han fik gode resultater, men at det kom til at svække ham, så han kom til at miste de to sidste OL discipliner.

Top 40 kan lykkes

Målsætningen for den 37-årige langrendsløber, er at løbe et lige så godt eller bedre løb end ved OL i Sotji i 2014. Her blev han nummer 45 på 50 km klassisk.
Flemming Enequist fra skiforbundet håber da også, at Martin Møller kan få godt med fart i skiene.

LÆS OGSÅ Doris Jakobsen Jensen besøger OL

- Det er naturligvis ønskeligt, at han kommer blandt de 40 bedste. Men der er mange ting, der skal lykkedes, hvis det skal ske. Der er mange ting der spiller ind i klassisk, og hvis han er heldig og er på toppen, kan han godt komme i top 40.

Også den grønlandske freestyleskiløber Laila Friis-Salling repræsenterer Grønland og Danmark ved OL. Hun skal køre sin konkurrence i freestyle halfpipe på mandag den 19. februar.