Forfatter: Jeg har aldrig været stalinist

Forfatter og sekretær for Lars-Emil Johansen, Hans Jakob Helms er overbevist om, at det er ham, der er tale om i en rapport fra politiets efterretningstjeneste PET.
Skrevet af Martine Lind Krebs
06. juni 2011 13:08

En blød socialdemokrat udadtil, men rabiat stalinist indadtil, der arbejder efter trotskisternes sædvanlige infiltrationsmetoder. Sådan har en medarbejder fra Hjemmestyret omtalt en ICC-medarbejder over for politiets efterretningstjeneste PET i 80’erne.

Det fremgår af en rapport om Politiets Efterretningstjeneste udarbejdet af den såkaldte PET-kommission i 2009.

Og Hans Jakob Helms er overbevist om, at det er ham, der er tale om, og har derfor rettet henvendelse til PET for at få bekræftet, om det er rigtig, og for at få at vide, hvem der har sagt det.

- Hvis det skal forestille at handle om mig er det fuldstændig til grin og helt ude i hampen. Jeg har aldrig været det, der ligner stalinist, og jeg ved faktisk ikke hvad trotskisternes sædvanlige infiltrationsmetoder er for noget, siger Hans Jakob Helms.

Han mener, at beskyldningerne er givet til PET med den hensigt at svine ham til i forhold til de danske myndigheder. Og han er 99 procent sikker på, at det er ham, der er tale om.

- Jeg var den eneste, der blev ansat i ICC på det givne tidspunkt, siger han.

Hvis det er hans navn, der fremgår af papirerne, vil han have krav på at se underbilagene til rapporten, siger han.

- Jeg er interesseret i, hvem det er, der frivilligt har opsøgt PET med den hensigt at beklikke mit gode navn og rygte, først og fremmest for min egen sjælefreds skyld. Jeg vil gerne vide, hvad der er foregået bag min ryg i PET og hvem det er, der har forsøgt at svine mig til over for de danske myndigheder, siger han.