Politimester: Forældre ved bekymrende lidt om hvad børn laver på internettet

Det bekymrer politimester Bjørn Tegner Bay, at der ikke er mere fokus på fænomenet grooming. Forældre skal have bedre styr på, hvad deres børn laver på nettet, mener han.
Foto © : William Hook
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. juli 2018 14:23

Internettet er en jungle med et hav af muligheder for børn, unge og voksne. Men farerne lurer, og det er vigtigt, at forældre har en god ide om, hvad børn foretager sig på nettet.

Sociale medier som Facebook og snapchat kan bruges til såkaldt grooming, hvor voksne bruger internettet til at gemme sig under en falsk identitet for at komme i kontakt med børn og unge.

I værste tilfælde ender grooming i overgreb, i andre tilfælde får den voksne overtalt børn til at sende billeder og videoer af seksuel karakter.

Bjørn Tegner Bay mener, at internettet har givet både politiet og forældre nye bekymringer og opgaver at forholde sig til.  

- Min største bekymring er grooming og andre seksuelle overgreb på nettet, siger han.

LÆS OGSÅ Det er et problem, at så mange bliver gjort fysisk ondt

Og den fare er ikke gået op for alle forældre.

- Det kan godt bekymre mig nogen gange, hvor lidt opmærksomhed, der er hos nogle forældre i forhold til, hvad deres børn laver på internettet, siger politimesteren.

Han pointerer, at han ikke opfordrer til overvågning af børn. Men det er vigtigt at tage en grundig snak.

- Hvad er det, der kan ske på internettet, og hvad er det, man skal være opmærksom på.

Ifølge politimesteren er grooming en udfordring, man er klar til at håndtere hos Grønlands Politi takket være samarbejdet med andre dele af Rigspolitiet.

- Helt overordnet set, så er vi i samarbejde med vores kolleger i Danmark, som er specialister, gearet til det, fortæller politimesteren.