Folketingsvalg: Tjek din folkeregister adresse

Grønlandske studerende på længerevarende uddannelser i Danmark skal stemme på danske kandidater.
Skrevet af Noah Mølgaard
29. august 2011 09:59

Folkeregister adressen er afgørende for hvilke kandidater vælgerne kan brevstemme på. Det gælder for grønlændere, der er bosat i Danmark og for danskerne og færinger, der er bosat i Grønland. Det oplyser Rigsombudsmanden til KNR.

- Afgivelse af brevstemme kan ske allerede nu, og på stemmesedlen anføres navnet på et parti, der har kandidater opstillet til valget, eller navnet på en af de opstillede kandidater, eventuelt med tilføjelse af partinavnet, oplyser Rigsombudsmanden.

Mulighederne for at brevstemme er fastlagte. Og de grønlandske studerende i Danmark, der har fået folkeregisteradresse i Danmark skal stemme på danske kandidater. Det oplyser Grønlandsrepræsentationen i Danmark overfor KNR.

Men der er også grønlandske studerende som er på kortere ophold i Danmark og som har folkeregisteradresse i Grønland.

- De kan henvende sig til borgerservice i den kommune de bor i og brevstemme og stemme på grønlandske kandidater eller partier, siger informationsmedarbejder i Grønlandsrepræsentationen i København Susan Frydendal.

Der er også grønlændere, som er indlagt på sygehuse eller er anbragt institutioner i Danmark, men som har folkeregisteradresse i Grønland.

Indenrigs-  og sundhedsministeriet vil sende bekendtgørelsen om de opstillede kandidater i Grønland til hospitaler eller anstalter, hvor grønlændere med folkeregisteradresse i Grønland har foreløbig ophold. Men det er som nævnt muligt allerede nu at brevstemme, hvis man vil afgive sin stemme til et parti.

De fire partier, der opstiller er Siumut, Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Atassut.

Kanditaterne der har meddelt deres opstilling er:
Inuit Ataqatigiit: Sofia Rossen, Sara Olsvig, Johan Lund Olsen, Nikoline Ziemer
Siumut: Doris Jakobsen, Nick Nielsen, Vittus Qujaukitsoq, Akitsinnguaq Olsen
Demokraterne: Ane Lone Bagger, Niels Thomsen, Michael Rosing, Aviaaja Karlshøj Poulsen
Atassut: Hans Lyberth, Steen Lynge, Knud Kristiansen, Arnannguaq Blytmann