Folketingskandidater: Danmark svigter Grønland

Manglende oversættelser af love bekendtgørelser får folketingskandidater op ad stolen.
18. august 2011 08:13

IA's folketingskandidat Johan Lund Olsen mener, at Rigsombudet og statsministeriet med de manglende oversættelser direkte svigter Danmarks internationale forpligtelser om blandt andet retten til en retfærdig rettergang.

- Det klæder absolut ikke Danmark, som i internationale sammenhænge ofte roses for sin støtte til oprindelige folkeslag og er samtidig i direkte modstrid med Selvstyrelovens bestemmelser om, at det grønlandske sprog er det officielle sprog i Grønland. Det er alvorligt og kritisabelt, understreger Johan Lund Olsen.

Også Atassuts folketingskandidat Steen Lynge giver de manglende oversættelser et par borgerlige ord med på vejen. Han kaldet det beskæmmende for retssikkerheden, når Rigsombudet ikke overholder sin  forpligtelse til at offentliggøre vedtagne love og bekendtgørelser.

Det betyder, at grundlæggende menneskerettigheder overtrædes til skade for den enkelte borger i Grønland, tilføjer Steen Lynge, der ønsker at Folketinget sikrer tilstrækkelige midler til oversættelsesarbejdet, så  retssikkerheden for den enkelt borger i Grønland kan blive etableret.