Folkeskoleelever får kortere sommerferie pga. AWG16

Folkeskolerne i Nuuk skal under Arctic Winter Games være lukkede, fordi skolerne skal huse alle de 2200 gæster der kommer til AWG. Og flere forældre har derfor været bekymrede for deres skolebørn, fortæller Sermersooq Kommune.
21. september 2015 15:29

Men nu er der ikke længere grund til bekymring. Børnene vil nemlig ikke gå glip af en eneste af de 200 lovbefalede skoledage, de skal have, meddeler Kommuneqarfik Sermersooqs skole og dagtilbudschef.

- Folkeskoleelverne har ferie i den uge, lidt før og lidt efter sådan så Artic Winter Games kan nå at stille op på skolerne og nå at tage sengene ud igen.

- Så vi har omlagt ferien på andre tidspunkter, siger Kommuneqarfik Sermersooqs skole- og dagtilbudschef, Jesper Madsen, til KNR.

Læs også BILLEDER Sådan skal vores AWG-gæster bo

Det betyder dog, at eleverne får en lidt kortere sommerferie, end de er vant til.

- En lillebitte smule kortere sommerferie, og så er nogle af dagene taget ud af andre feriedage. Sådan så det samlet set er 200 skoledage, hvad vores elever får i løbet af året, som de også skal have, siger skole- og dagtilbudschefen.

De yngste elever vil ikke blive berørt, mens legene er i gang. De kan som til hverdag gå på fritidshjem eller skolepasning.

- Skolepasning og fritidshjemsbørnene bliver ikke berørt af det her. De har åbent på vanligvis, så alle dem, der er tilmeldt, kan møde op tidligt om morgenen, som de plejer og blive hentet om eftermiddagen, som de plejer, siger han.

Læs også Det skal gøres nemmere at finde rundt i Nuuk

Jesper Madsen fortæller ligeledes, at folkeskoleelverne vil arbejde med emner om Arctic Winter Games i skolerne, og derudover vil AWG 2016 arrangere forskellige workshop til børnene. Og de børn, der ikke skal i skole, vil udover at se med til legene, have mulighed for at være i multiklubben NUIF.

- Derudover kan jeg oplyse, at NUIF har åbent i denne her periode for de børn, der ikke er med i skolepasningsordningen. Så fritidsklubben oppe i multihallen har åbent fra klokken halv otte om morgenen i denne periode, siger Kommuneqarfik Sermersooq skole og dagtilbudschef, Jesper Madsen