Naleraq Eugenius til venstre og Tukummeq Hansen til højre.Foto: Malik Brøns / KNR

Folk om nye vaccinekrav: Det er i orden

Der er kommet strenge vaccinekrav til landet fra Naalakkersuisut. Men det møder opbakning fra folk på Nuuks gader.

Hvis du ikke har lagt arm til vaccinen endnu, så må du ikke køre med byens bus. Du må ikke flyve med Air Greenlands flyver, eller sejle med ombord på Sarfaq Ittuk.

Det er nye coronaregler som vil gælde fra i morgen tirsdag.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut: Kun vaccinerede kan rejse i landet

Man kan endda få en bøde, hvis man bruger offentlige transportmidler uden at være vaccineret.

Men Naalakkersiusuts stramning af coronarestriktionerne møder opbakning fra dem, som KNR mødte på gaden i Nuuk og Sisimiut.

 

 

- Jeg synes, at restriktionerne giver god mening. Vi har jo begrænset kapacitet til at klare det, hvis der kommer flere alvorlige tilfælde, siger Thomas Petersen, som KNR mødte i køen til testcentret i Nuuk.

Selv er han allerede vaccineret, men anerkender, at de nye stramninger kommer til at gå hårdt ud over dem, der har valgt vaccinen fra.

- Det er et skarpt tiltag at sige, at ikke-vaccinerede ikke længere må rejse eller tage offentlig transport, siger Thomas Petersen.

Også ideen om at indføre et coronapas her i landet møder opbakning:

- Det giver god mening at indføre et coronapas, da det kan være med til at gøre det meget nemmere at komme rundt. Hvis det så også bliver nemt at få fat i, er det jo rigtig godt, siger Thomas Petersen. 

Føle sig tryg i rejsen

Heller ikke Naleraq Eugenius har noget imod de nye vaccinekrav.

- Jeg har ikke noget imod det, det er jo noget man opfordrer folk til. Man vil føle sig meget mere tryg af at rejse rundt her i landet hvis man er vaccineret.

 

Naleraq Eugenius til venstre og Tukummeq Hansen til højre.

- Men det er selvfølgelig meget strengt, især for dem som ikke er vaccineret. Jeg synes i hvert fald, at man kan være bedre til at informere om vaccinerne, for eksempel at forklare hvorfor man skal vaccineres, hvad vaccinen indeholder og hvilke fordele og bivirkninger der er.

- Der er nemlig mange som er tvivl om hvad vaccinen indeholder.

LÆS OGSÅ Markant smittestigning i Nuuk: Tegn på fri smitte

For Naleraq Eugenius er et coronapas vigtig.

- Jeg synes det er meget vigtigt at få indført coronapas, fordi det kan åbne op for flere koncerter for eksempel. Lige nu er der strenge begrænsninger for musikere, sceneoptræder og andre som bliver hårdt ramt økonomisk, da der er begrænsninger for forsamlinger.

- Det er jo ellers noget der giver glæde blandt folk, men som er blevet stærkt hindret, derfor synes jeg at man bør tage coronapas i brug.

Tukummeq Hansen er også enig med vaccinekravene, men forstår også godt, at nogen folk ikke vil vaccineres.

- Jeg synes at det er godt, fordi jeg synes der er fordele ved at blive vaccineret. Men jeg forstår selvfølgelig også, at folk kan være bange for at blive vaccineret, fordi de ikke blevet oplyst ordentligt.

- Informationen har været mangelfuld. Jeg kender nogen som ikke vil vaccineres, fordi de er bange for hvad bivirkningerne kan være. For eksempel hvad vaccinen indeholder, hvordan den virker og hvilke bivirkninger der er.

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 63  
Førstegangsvaccinerede 36.921  
Færdigvaccinerede 26.924  
Testede 42.668  
Smittede 150  
Raskmeldte 87  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også grafik på corona.nun.gl:
Antal vaccinerede | Smittetal
 
   Opdateret: 
5. august 2021 kl. 10:45
 

Forebyg smitte mod coronavirus