Rasmus Malakiassen er skuffede over, at borgmesterposten er røget ud af hænderne på Sakio Fleischer.Foto: Malik Brøns / KNR

Folk i Uummannaq: Skuffede fordi Palle Jerimiassen skal være borgmester igen

Sakio Fleischer fra Uummannaq stod til at blive borgmester i Avannaata Kommunia. Men sådan skulle det ikke være.

- Jeg er meget skuffet og jeg er ikke alene. Det er min mand også. Det er så skuffende, når man tænker på, at Ilulissat kun bliver udviklet her i kommunen.

Det siger 28-årige Aaqa Jensen fra Uummannaq til KNR fredag eftermiddag.

Hun havde ellers glædet sig til at se Sakio Fleischer (S), som også er fra Uummannaq, formelt blive indsat som borgmester i dag.

LÆS OGSÅ Sakio Fleischer: Jeg er skuffet, men jeg kender spillets regler

Hun mener nemlig, at Sakio Fleischer kunne have været med til at sætte gang i vejarbejdet i Uummannaq, for vejene er elendige, mener Aaqa Jensen.

Der er også boligmangel i byen, og hun håbede, at en uummannarmiut i borgmesterkontoret kunne være med til at ændre på dét. 

 

 

- Jeg vil sige, at det er meget vigtigt for mig. Ilulissat er kun blevet udviklet, fordi de har en borgmester, der kommer fra Ilulissat. Så bliver Upernavik, Uummannaq og Qaanaaq glemt.

- Hvis kommunen fik en borgmester fra Uummannaq eller for eksempel Upernavik, så vil hele Nordgrønland blive udviklet, siger Aaqa Jensen.

Fiskerne er også skuffede

Rasmus Malakiassen er også skuffet over, at Palle Jeremiassen sætter sig i borgmesterkontoret igen. Han er 62 år og er fisker.

 

 

- Hvis jeg skal være ærlig, vil jeg sige, at for eksempel har kommunen slet ikke holdt møder her i Uummannaq, mens Palle var borgmester. De lytter ikke til os. Der er ingen, som forklarer os noget som helst eller fortæller os noget. Det er ikke bare noget jeg siger, det er en kendsgerning, siger han.

Han havde glædet sig til at mødes med Sakio Fleischer for at snakke om fiskernes forhold i Uummannaq.

LÆS OGSÅ Palle Jerimiassen fortsætter som borgmester i Avannaata Kommunia

- Der har ikke været lokaler til at sætte madding på vores langlinjer i hele Uummannaq Fjorden. Det har vi nævnt flere gange, at vi gerne vil have. Det gav mig forhåbning om, at det ville blive etableret, hvis Sakio Fleischer blev borgmester.

Formand for SIK’s lokalafdeling i Uummannaq, Jokum Zeeb, blev helt overrasket over borgmester-sagen. Han havde ikke regnet med, at der vil ske en så drastisk vending fra dag til dag.

 

 

- Jeg blev overrasket i morges, da jeg hørte om nyheden i Radioavisen. Men vi fik jo også at vide i går i Qanorooq, at Siumut havde stoppet samarbejdet med Naleraq, men mere fik vi ikke at vide, siger Jokum Zeeb.

Den nye koalition i Avannaata Kommunia består af Inuit Ataqatigiit, Atassut, Naleraq og løsgænger Palle Jerimiassen. 

De underskrev deres fælles aftale i nat klokken 1.30. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt