- Jeg synes, at det er flot, at kvinderne havde modet til at stå frem. Jeg kunne ikke sige det, da jeg selv blev udsat for det, fortæller Laila Knudsen Thomassen.Foto: Karline Platou // KNR

Folk i Nuuk: Mikael Petersens dom er for mild

Tidligere partisekretær skal 40 dage i en anstalt dømt for blufærdighedskrænkelse. Det er for lidt, mener nogle borgere i Nuuk.

Den tidligere partisekretær i både Siumut og Naleraq, Mikael Petersen, skal tilbringe 40 dage i anstalten for domfældte.

KNR har været på gaden i Nuuk for at høre nuummiut, hvad de mener om sagen nu, hvor der er sat et endeligt punktum i landsretten.

 

Poul Heilmann. Foto: Karline Platou // KNR

- Mikaels handlinger er uacceptable, og det er godt, at det blev taget op af medierne, siger Poul Heilmann.

- Det er ligegyldig, hvilken stilling man har. Vi skal ikke behandle andre så væmmeligt, hvadenten det er på en arbejdsplads eller ej, siger han.

 

Laila Knudsen Thomassen. Foto: Karline Platou // KNR

Sagen kort

  • I torsdags blev Siumuts tidligere partisekretær, Mikael Petersen, idømt en ubetinget straf på 40 dage i anstalten. Han var tiltalt for seksuelle krænkelser ved Grønlands Landsret.
  • Sagen kørte ved kredsretten i januar. Dengang blev Mikael Petersen idømt 60 dage i anstalt. Han ankede dommen.
  • Mikael Petersen var tiltalt for at have blufærdighedskrænket fire kvinder, der arbejdede i Siumuts fra 2013-2019.
  • En af kvinderne er partiets folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam.
  • Hun forklarede, at Mikael Petersen kommenterede hendes krop og vægt. At han sagde, at ’hvis hun tog lidt mere på, ville hun være mere lækker at gå i seng med’, og at hendes bryster var vokset. Han snusede til hendes hår og lagde hænderne på hendes baller. 
  • Mikael Petersen har var aktiv i Siumut i 38 år og har været medlem af Naalakkersuisut. Han har i øvrigt også været næstformand for Siumut.

- Når vi tænker på, hvad han har gjort, så mener jeg ikke, at 40 dage er nok. Det, han har gjort, håner jo de krænkedes værdighed, og så er det ligegyldigt, hvor meget man prøver at gøre chikanen ubemærket. Derfor mener jeg, at afgørelsen er nødvendig og uundgåelig, siger Laila Knudsen Thomassen.

Laila Knudsen Thomassen har selv været udsat for noget lignende i sin ungdom.

- Jeg synes, at det er flot, at kvinderne havde modet til at stå frem. Jeg kunne ikke sige det, da jeg selv blev udsat for det. Derfor mener jeg, at kvinderne sætter dybe fodspor, som andre kan følge. Krænkelserne må stoppes, og vi må gøre noget, siger Laila Knudsen Thomassen.

40 dage er ikke nok. Hvor mange dage vil du mene er tilstrækkeligt?

- Det kommer an på, hvad han præcist har gjort. Hvis han vitterligt har anvendt magt, så bør dommen lyde på flere år, for det er et hån mod et menneske, siger Laila Knudsen Thomassen.

 

Bikki Kleist Jepsen. Foto: Karline Platou // KNR

- Det er ikke på sin plads at overskride andre menneskers grænser. Vi skal selv vide, hvor grænserne er, siger Bikki Kleist Jepsen.

- Vi må ændre handle- og tankemønstret. Alle i samfundet må tage diskussionen om, hvordan vi kommer over krænkelserne af vores medmennesker. Det er meget vigtigt, at vi tager diskussionen for vores efterkommere.

 

Aqqa Kristiansen. Foto: Karline Platou // KNR

Aqqa Kristiansen har en datter og en søn. Han reflekterer over, hvilken verden børnene vil vokse op i. 40 dage i anstalten er for mild en dom, mener han.

- Hans handlinger har været hårde, og så kan det være, at der er andre krænkere, der tænker, 'det er kun 40 dage, jeg kommer i anstalten, hvis jeg gør det her'. Derfor mener jeg, at han bør sidde der i længere tid, siger Aqqa Kristiansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt