Fodboldforbund arbejder på GM i futsal

KAK glæder sig over lempelser af coronarestriktionerne, som giver et luftrum til grønlandsmesterskaber.
Lige nu er fodboldforbundet i gang med at spørge foldboldforeninger landet rundt om, hvem der har lyst til at være værtsby for grønlandsmesterskaberne. Arkivfoto
Skrevet af Malik Brøns
18. februar 2021 11:59

Grønlandsmesterskaber i indendørs fodbold, futsal, kan muligvis komme i gang om en måned.

Grønlands Fodboldforbund KAK sigter nemlig efter at arrangere GM i futsal fra mandag den 22. marts og helt frem til midten af april.

Det er takket være Naalakkersuisuts lempelser af coronarestriktioner, som handler om, at man frem til den 18. april har mulighed for at rejse fra kommune til kommune og deltage i arrangementer.

LÆS OGSÅ Indrejserestriktioner fortsætter til 18. april

KAK roser Naalakkersuisut.

- Grønlands Fodboldforbund er glade for, at der nu er mulighed for at rejse på tværs af kommuner, og at regler for forsamlinger er blevet lempet. Det vil vi gerne rose Naalakkersuisut for, skriver KAK i en pressemeddelelse.

KAK vil melde ud i de kommende dage

Sidste år var der ikke GM i futsal pånær mesterskaber for drenge og piger under 15 år og piger under 18 år.

Nu er der en chance for at holde de grønlandsmesterskaber, som ikke blev holdt sidste år, i marts og april.

Lige nu er fodboldforbundet i gang med at spørge foldboldforeninger rundt i landet om, hvem der har lyst til at være værtsby for grønlandsmesterskaberne.

- Planerne ser således ud, at vi skal være fuldstændig sikre på, om værtsbyerne har lyst til at være værtsbyer. Det vil vi melde ud i de kommende dage, skriver KAK.

LÆS OGSÅ Lempelse af corona-regler: Volleyball klar til GM

KAK sigter efter, at U-15 spillerne skal starte i uge 12, som er fra mandag den 22. marts.

U-18 skal starte i uge 13, som er fra mandag den 29. marts.

Kvindernes mesterskaber skal starte i uge 14, som er fra mandag den 5. april.

Og mændenes mesterskaber skal starte i uge 15, som er fra mandag den 12. april.

Mændene skal dog først igennem kvalifikationskampe til grønlandsmesterskaberne fra uge 11 til 13.

Betingelser for at holde GM

Naalakkersuisut har forlænget indrejserestriktionerne frem til 18. april. Det betyder at der kun må være såkaldt myndighedsflyvninger til Grønland, som handler om at det kun er folk, der er visiteret af coronasekretariatet, der må komme ind i landet.

Naalakkersuisut vil nemlig gerne holde coronaen ude fra landet, især den britiske mutation, som er på fremmarch i Danmark. Den britiske mutation er mere smitsom end den første variant.

Ifølge Naalakkersuisut, er lempelsen af coronarestriktionerne tidsbegrænset.

Det vil sige, at når Naalakkersuisut åbner for slusen af indrejsende igen efter den 18. april, vil restriktionerne være tilbage. Men hvor meget Naalakkersuisut vil stramme restriktionerne, vil de se på ugen op til den 18. april.

Der er fem betingelser for, at der kan afholdes grønlandsmesterskaber:

Arrangementer må kun holdes i følgende byer: 

  • Ilulissat, Aasiaat, Qasiannguit, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Sisimiut, Nuuk, Paamiut, Narsaq, Narsarsuaq og Qaqortoq. 
  • 30 dage inden, arrangementet skal holdes, må der ikke være konstateret smitte i byen, hvor arrangementet bliver holdt. 
  • Hvis der deltager mere end 50 personer i et arrangement, så skal det være godkendt af Landslægeembedet. Tilskuere bliver regnet med. 
  • Deruover må folk, der er rejst ind indenfor de seneste 14 dage før arrangementet bliver holdt, ikke deltage. Det må folk, der har været i kontakt med nogen, der er rejst ind indenfor de seneste 14 dage, heller ikke. 
  • Hvis der bliver konstateret smitte i en by, imens der er bliver holdt et arrangement, så skal deltagerne være testet negative for corona, før de rejser hjem til deres egne kommuner.