Flyveforbud rammer alvorligt syge

10 til 15 må vente på deres behandling på grund af det islandske vulkanudbrud.
Skrevet af mlk
20. april 2010 11:46

Det drejer sig om, patienter, som skulle være sendt til en planlagt behandling i Danmark for alvorlige sygdomme som kræft og hjertesygdomme.

- Vi følger situationen tæt og er i kontakt med Air Greenland om udviklingen, siger departementschef Ann Birkekær Kjeldsen fra Departementet for Sundhed.

Patienterne er i venteposition enten på Dronning Ingrids Hospital eller på sygehuset i deres hjemby.

- Hver uge sender vi jo hjertepatienter eller patienter med kræftsygdomme til behandling i Danmark, og at deres behandling bliver udsat, er selvfølgelig en alvorlig situation, siger hun.

I fredag blev 2 patienter sendt til Island til specialistbehandling.

- Når vi flytter patienter til behandling i udlandet, så er det netop for at der ikke skal opstå livstruende situationer, siger Ann Birkekær Kjeldsen.

Sundhedsvæsenet har kontaktet de norske myndigheder for at have en plan B i forhold til behandling i Island. Hvis det heller ikke kan lade sig gøre vil Sundhedsvæsenet kontakte den danske ambassade i Ottawa med henblik på at etablere et samabejde med de canadiske sundhedsmyndigheder.

Men den plan ligger lidt længere ude i fremtiden, da de store og specialiserede hospitaler i Canada ligger i de store byer og langt væk fra Grønland.