Flotte regnskabstal fra Royal Greenland

100 mio. kr. i overskud, når skatten har fået hvad der til kommer dem. Det er hovedkonklusionen i regnskabet fra Royal Greenland. Overskuden er hentet ud af en omsætning på 5,3 mia. kr., og det er tilfredsstillende for koncernen.
Skrevet af Peter Troelsen
27. januar 2014 08:09

Set i forhold til det fantastiske regnskab forrige år er overskuddet på 168 mio. kr. før skat en smule mindre end de 180 mio. kr. før skat. Selskabets rentebærende gæld er også faldet med 192 mio. kr.

-Med udgangspunkt i den positive forretningsudvikling har vi igangsat en ny strategi, hvori vi har en erklæret målsætning om, at Royal Greenland skal være verdens førende leverandør af nordatlantisk seafood – det vi kalder The North Atlantic Champion, siger administrerende direktør Mikael Thinghuus.

Royal Greenland har i løbet af regnskabsåret frasolgt en stor fabrik i tyske Wilhelmshaven og det har været medvirkende til at Royal Greenland har haft mulighed for at satse på en helt ny strategi.

- Salget af Wilhelmshaven har givet vores strategi en kickstart. Dels fordi den gør det muligt for os at koncentrere vores ledelsesressourcer og vores nøglemedarbejderes kompetencer på Royal Greenlands grønlandske og nordatlantiske kerneforretninger. Og dels fordi frasalget reducerer vores rentebærende gæld ganske markant, hvilket frigør kapital til investering i kerneaktiviteterne, forklarer Mikael Tinghuus.