Flertal for politisk kontrol med Formandskabets forbrug

Radioavisen kan her til aften offentliggøre, det snart er slut med Landstings-Formandskabets selvbestaltede og ukontrollerede brug af offentlige midler til repræsentation. Der tegner sig allerede et klart politisk flertal for, at lovgivningen ændres således, at Revisionsudvalget kommer til at holde 'nøje øje' med Formandskabets repræsentationskonto umiddelbart efter valget til Landstinget har fundet sted.

Både Demokraterne, Inuit Ataqatigiit, Atassut og nu også Siumut siger til Radioavisen, at de går ind for, at den nuværende praksis ændres.

Landstingsmedlem Aleqa Hammond, Siumut, der er medlem af Revisionsudvalget, vil udover ændringen i forhold til Landstings-Formandskabet også have styrket Landstingets Revisionsudvalg.

- Vi er som bekendt repræsentanter i Landstingets Revisionsudvalg, hvis hovedopgave det er at varetage Landskassens interesser bedst muligt. Det er vores pligt.

- Når det så er sagt, mener jeg, at et fremtidigt Revisionsudvalg nøje skal diskutere arbejdsgange og den måde vi vil arbejde på. Personligt går jeg ind for vi i Udvalget arbejder med en ligelig repræsentation - bestående af både koalition (læs Landsstyre) og opposition.

For at undgå 'partifnadder' bør et Revisionsudvalg stræbe mod en fælles professionel tilgang til de sager, vi beskæftiger os med. Og her mener jeg ikke mindst, der i Udvalget skal opnås enighed, inden vi tager beslutninger. En arbejdsform af denne karakter vil skabe respekt og ro om vores arbejde. Og er et enigt Revisionsudvalg i stand til at skabe de rigtige og gennemsigtige beslutninger, kan vi i fremtiden undgå en række uvildige undersøgelser om det ene og det andet, siger Aleqa Hammond.

Omkring begrebet større åbenhed skal kommende stramninger i regelsættet ikke kun gælde Landsstyret og Landstingets Formandskab, fortsætter Aleqa Hammond.

- Herre Gud. Vi er ikke flere end, vi burde og kunne gøre alle tal tilgængelige ude i det offentlige rum.

Når Landsstyret fremlægger Landskassens regnskaber, er det selvfølgelig også muligt at fremlægge alle Landstingets regnskaber. Selvfølgelig er det da på sin plads, at befolkningen ved, hvad og hvordan deres skattekroner bliver brugt, slutter landstignsmedlem Aleqa Hammond.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt