Flertal for nationalgalleri

Grønland kom et skridt nærmere på at få et nationalgalleri for grønlandsk kunst, da Inatsisartut i går pålagde Naalakkersuisut, at de skal arbejde for, at der netop etableres et nationalgalleri i Nuuk.
11. november 2016 07:58

Det var bredt flertal bestående af alle partier i parlamentet, der har pålagt, at Naalakkersuisut skal arbejde for, at der kommer et nationalgalleri for grønlandsk kunst.

- Jeg er glad for, at et enigt udvalg har indstillet det ændringsforslag til vedtagelse, som Naalakkersuisut også har godkendt, lyder det fra Naalakkersuisoq for Kultur, Doris Jakobsen.

I 2011 vandt den anerkendte arkitekttegnestue Bjarke Ingels Group en arkitektkonkurrence om det kommende nationalgalleri, og samtidig reserverede Kommuneqarfik Sermersooq en byggegrund til projektet.

Læs også BIG vandt

Vil være med til driften

Ifølge forslaget fra IAs Muté B. Egede skal Naalakkersuisut - for at projektet kan realiseres - tilkendegive, at de vil være med til at betale. Noget som Doris Jakobsen bekræfter over for KNR.

- Jeg regner med, at Selvstyret i samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq kommer til at finansiere driften i fremtiden.

Men på nuværende tidspunkt har Naalakkersuisut ingen planer om, at de også skal være med til at betale for selve byggeriet.

- Nej, lige nu handler det om, at man skal i gang med at søge fondsmidler. Meningen er, at man skal finde finansieringen udefra, siger Naalakkersuisoq for Kultur, Doris Jakobsen.

Hun slår dog fast, at de vil hjælpe bestyrelsen for nationalgalleriet med at søge fondsmidler til projektet.

Læs også International interesse for nationalgalleri