Flere partier tager afstand fra Enoksen

Flere partier tager nu afstand fra forslaget om, at der kun skal være plads til hjemmehørende i bestyrelserne for de selvstyreejede selskaber.
Skrevet af Jonas Fievé
15. april 2018 14:41

Hos regeringspartnerne i Inuit Ataqatigiit er der ikke opbakning til forslaget fra Hans Enoksen. Formanden for IA fygter derimod, at det kan være med til at skade Grønland.

- Denne her udmelding er vi dybt uenig i netop fordi, at det ikke fremmer Grønland position på verdensmarkedet eller i det hele taget i forhold til vores selskaber, siger formand for IA Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ Erhvervslivet skal sikre velfærden

Kompetencer skal være afgørende

Samtidig slår hun fast, at 60 procent af bestyrelsesmedlemmerne i dag er hjemmehørende men, at det også er vigtigt med folk, som kan bidrage med viden fra udlandet.

Heller ikke i oppositionen er der stor forståelse for forslaget fra Hans Enoksen, hvor formanden for Demokraterne slår fast, at det er kompetencerne, der skal være afgørende for, hvem der sidder i bestyrelserne.

- Så længe vi har de selvstyreejede virksomheder her i landet, så er det Naalakkersuisuts fornemste opgave at disse stillinger skal besættes af personer, som er i stand til at løfte opgaven, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Kan skræmme investorer

Fredag kom Hans Enoksen med forslaget om, at der kun skal være hjemmehørende i bestyrelserne for de selvstyreejede selskaber.

LÆS OGSÅ Kun plads til hjemmehørende i bestyrelser

Hos Samarbejdspartiet frygter man, at det kan få store konsekvenser for Grønland, da det ifølge Tillie Martinussen kan være med til skræmme mulige investorer fra at investerer i landet.

- Det man kan frygte, det var, at de tænker, at hvis det her bliver virkelighed, så er vi nødt til at trække vores penge ud af det her land, og vi har i allerhøjste grad brug for, at der kommer investeringer udefra, siger Tillie Martinussen fra Samarbejdspartiet.

LÆS OGSÅ Samarbejdspartiet vil hilse tilkaldt arbejdskraft velkommen