Foto: KNR / Paarnaq Hansen

Flere og flere voksne søger rådgivning hos MIO

Det er ikke kun børn og unge der nyder godt af at få rådgivning hos MIO.

2015 var et godt år for Børnerettighedsorganisationen MIO.

Udover børnetalsmand Aviâja Egede Lynges rejse til Nordgrønland, som skabte stor opmærksomhed om mange børns dårlige vilkår i Nordkommunen, har MIO oplevet en fordobling i antallet af direkte henvendelser - også fra voksne.

- Det er primært vokse med børn, som har brug for rådgivning og vejledning i forhold til børnesager. Det er voksne som ellers har henvendt sig til kommuner og som mener at de ikke har fået den rådgivning og vejledning de har behov for, siger børnetalsmanden Aviâja Egede Lynge.

Læs også MIOs SMS-rådgivning er et hit hos børn og unge

Et andet MIO-initiativ - Najorti - som sker i samarbejde med organisationen Grønlandske børn, har også vist sig som en stor succes. Her får børn en uvildig bisidder når barnet eksempelvis har en sag med kommunen.

- Der får børnene mulighed for at blive inddraget i deres egne sager, eksempelvis kommunesager. Ved at have en voksen med er barnet ikke alene og har en større mulighed for at blive hørt. Det er med til at sikre at barnets rettigheder bliver hørt i kommunen, siger Aviâja Egede Lynge til KNR.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt