Flere hundrede passagerer strandet

Omkring 300 passagerer har i dag været strandet forskellige steder i landet. Air Greenland forventer, at alle er kommet frem til deres bestemmelsessted i morgen.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
21. marts 2017 18:50
Versionist Bikki P. Kleist

Den kraftige snestorm har i dag i den grad sat sig præg på flytrafikken, da cirka 300 er standet i flere byer på vestkysten og Kangerlussuaq.

LÆS OGSÅ Uvejr skyld i bølge af fly-aflysninger

Af dem skulle 110 have været fløjet til København og nogenlunde det samme antal er strandet i Kangerlussuaq efter, at de er ankommet med Danmarksflyet.

Air Greenland oplyser til KNR, at de regner med, at de har fået alle de strandede frem til deres bestemmelsessteder i morgen.

- Vi har indchartret et fly fra det danske flyselskab Jettime i København til at hende de 110, der er strandet i Kangerlussuaq. Desuden har vi sat et indenrigsprogram op, som gør, at alle når frem i morgen, fortæller operationschef i Air Greenland, Niels Chemnitz Frederiksen, til KNR.

Han understreger dog, at vejret i morgen også kan skabe problemer for flytrafikken, da vejrprognoserne hele tiden ændrer sig.  

- Som det ser ud kan vi flyve til Nuuk, men i løbet af eftermiddagen kan det godt drille med snebyger. Men det er ikke af sådan en karakter, at vi aflyser på forhånd, siger Niels Chemnitz Frederiksen.

LÆS OGSÅ KNR må udskyde vælgermøder