Fiskernes ønske om indhandlingsskib afvist

Naalakkersuisut siger nej til Karl Kristian Kruses forslag om ændring af principperne for godkendelse af indhandlingsskibe. Og Fiskerne i Sisimiut får derfor ikke deres indhandlingsskib godkendt. Det fortæller naalakkersuisoq for fiskeri, der i følge ham selv har fået nedstemt sit forslag i Naalakkersuisut

Han fortæller videre, at han i sagen om indhandlingsskibe er sat under administration. Han skal således forelægge et nyt forslag hos sin arbejdsgiver, formanden for Naalakkersuisut, før de øvrige medlemmer ser det.

- Flertallet i Naalakkersuisut har afvist forslaget fra mit departement for fiskeri om en ændring af principperne  for godkendelse af indhandlingskibe.
Dermed er der ikke udsigt til, at fiskerne i Sisimiut snarligt kan forvente at få deres indhandlingsskib godkendt, og derfor fasholder de deres trussel om blokade af havneindløbet i Sisimiut på mandag.

Læs også Kruse henviser til Naalakkersuisut i Sisimiut-sag

Karl Kristian Kruse fortæller,  at baggrunden for afslaget er mangler i forslaget. Hvilken mangler der er i forslaget, vil han dog ikke yddybe.

Nu er forslaget sendt tilbage til hans departement.

Men før forslaget overhovedet når til behandling i Naalakkersuisut, skal den til godkendelse hos formanden for Naalakkersusiut Kim Kielsen, fortæller Karl Kristian Kruse.

- Når vores departement har behandlet sagen, skal den overbringes til Formandsdepartementet, og derfra besluttes det hvornår, sagen behandles i Naalakkersuisut, fortæller Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Kristian Kruse til KNR.

Dermed har de cirka 100 fiskere i Sisimiut, der i går demostrerede for bedre indhandlingsforhold ikke fået opbakning fra Naalakkersuisut.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt