Fiskeriudvalg kritiserer Naalakkersuisoq for Fiskeri

Fiskeri-, fangst- og landbrugsudvalget kritiserer Naalakkersuisoq for Fiskeri for at give modstridende oplysninger til udvalget og befolkningen.
Foto © : KNR
Skrevet af Christine Hyldal
30. marts 2019 17:39

Naalakkersuisoq For Fiskeri, Fangst og Landbrug har i den senere tid adskillige gange afgivet aldeles modstridende orienteringer for fiskeriudvalget og befolkningen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Fiskeri, Fangst og Landbrugsudvalget i Inatsisartut. Udvalget er stærkt utilfredse med det, de opfatter som modstridende orienteringer og retter en stærk kritik af Naalakkersuisoq Nikkulaat Jeremiassen (Siumut).

I deres kritik peger de på, at de ikke kan acceptere, at Jeremiassen har udtalt til medierne, at der sker overfiskeri. Men da han under et lukket samråd 20. marts blev spurgt ind til, om det vitterligt er rigtigt, svarede Jeremiassen, at det alligevel ikke er tilfældet.

Derfor har Naalakkersuisoq for Fiskeri givet urigtige og modstridende oplysninger, vurderer udvlagsmedlemmer.

Medlemmerne mener også, at de har fået lovning på, at de kan give inputs til indholdet af kommissoriet for Fiskerikommissionen. Men 8. marts meddelte Naalakkersuisut, at arbejdet med udfærdigelsen af indholdet af kommissoriet var færdigt - og derfor føler medlemmerne af udvalget, at de er blevet "overlistet af Naalakkersuisoq For Fiskeri", som de selv beskriver det i pressemeddelelsen. 

Fiskeriudvalget mener, at Naalakkersuisoq for Fiskeri i udførelsen af sit embede har udtalt sig ud over det, der er ham pålagt. De ønsker, skriver de, at Naalakkersuisoq For Fiskeri i fremtiden afgiver korrekte oplysninger til udvalget, så arbejdet i udvalget ikke skades.