Fiskere i Sisimiut kræver indhandlingsskib

Det er ikke nok, at der samlet kun må indhandles under 20 tons torsk om dagen i Sisimiut. Det kan to fiskere nemlig let indhandle, siger Leif Fontaine, som vil have et indhandlingsskib til Sisimiut.

Royal Greenland derimod har ikke planer om at udvide indhandling af torsk.

Det resulterer i at fiskerne nu går til yderligheder ved at stoppe al indhandling fra fiskerne og planlægger en blokade på mandag.

-  Der er masser af torsk her i Sisimiut omegn, her i disse dage kan vi se masser af torsk over hele området, og fiskernes bundgarne er fyldt med torsk. Derfor er de nødt til at frigive de fleste fisk ud i havet, før de kan sejle til byen og indhandle, på grund af restriktioner på indhandling, siger Leif Fontaine til KNR.

Læs også Royal Greenland tilbageviser fiskernes kritik

Ingen fisk til RG

Fiskerne i Sisimiut har holdt møde om deres vilkår i går og har besluttet at de gerne vil gøre alt for at få forbedret deres muligheder.

Derfor har fiskerne besluttet, at al indhandling af fisk stoppes.

- Jeg vil tilføje at, hvis indhandlingsmulighederne ikke forbedres vil fiskerne blokere Sisimiut havn på mandag den 29.juni, fortæller Fisker- og Fangerforeningens formand i Sisimiut, Leif Fontaine.

Selvom der er kritik af for ringe indhandlingsmuligheder fastholder Royal Greenland deres nuværende indhandlingsmuligheder.

Læs også Royal Greenland forstår ikke fisker-kritik

- Der er ingen planer om udvidelse af indhandling for torsk i Sisimiut, siger Direktør i Royal Greenland Jens K. Lyberth:

På grund af de indhandlingsforhold er fiskerne gået sammen og har skaffet et skib, som Enoksen Seafood har ansøgt departement for fiskeri om en godkendelse til at bruge som indhandlingsskib.

Fiskerne må vente

Naalakkersuisoq for fiskeri har indstillet ansøgningen til godkendelse, men hvornår den bliver behandlet er endnu usikker.

- Begrundelse for at få ansøgningen godkendt af Naalakkersuisut bliver afleveret fra departementet på fredag, men jeg kan ikke sige, hvornår den bliver behandlet af Naalakkersuisut, siger Depardementschef i departementet fiskeri og fangst, Jørgen Isak Olsen til KNR.

Lige nu er ansøgningen ved at blive behandlet i departementet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt