Finansudvalget langer ud efter Doris Jakobsen

14. marts 2006 17:16

Landstingets Finansudvalg kritiserer, at landsstyremedlem Doris Jakobsen (S) tog til Arctic Winter Games. Baggrunden for kritikken er, at hendes tur til Alaska har udsat 2. behandlingen af Finansloven. Hun var nemlig på samme tid kaldt i samråd i Finansudvalget for at svare på spørgsmål til loven. Og da hun var i Alaska, måtte udvalget udsætte mødet og dermed også hele 2. behandlingen.

Derfor har finansudvalget, med formand Ellen Christoffersen (A) i spidsen, nu skrevet til Landstinget Formandsskab med kritik af Doris Jakobsen. - Vi synes, at det er meget kritisk at et landsstyremedlem rejser af sted i så lang tid under finanslovsbehandlingen, og at Landsstyret ikke er i stand til at sende et fungerende landsstyremedlem, siger Ellen Christoffersen.

Doris Jakobsen havde ellers tilbudt, at hun kunne sende embedsfolk til samrådet i udvalget, men det blev afvist, da der ikke er tradition for det i Landstinget, siger Ellen Christoffersen.

Doris Jakobsen afviser, at hun har gjort noget forkert. Hun peger på tilbudet om embedsfolk, og at Finansudvalget også har haft muligheden for at stille spørgsmål over telefonen. Desuden undrer hun sig i over kritikken, da hun mener, at hendes tur til Alaska på forhånd var godkendt. - Min deltagelse til Artctic Winter games var godkendt fra Landstingets Formandskab og Landsstyret, siger hun.

På grund af udsættelsen har landstinget besluttet, at sætte en ekstra mødedag ind på mandag, hvor Finansloven så skal behandles. Målet er, at Landstingets samling ikke bliver længere end planlagt.