Filmfestival vil gøre verden klogere på Grønland

Fra de nyeste grønlandske spillefilm til små undergrunds-kortfilm optaget på mobiltelefon og kunstproduktioner. Der er lagt op til den største grønlandske filmfestival afholdt uden for Grønland nogensinde, når Berlin til foråret danner rammen for filmfestivalen Greenland Eyes.

Indtil videre byder programmet på op mod 30 film fra eller om Grønland, og programmet strækker sig over 5 dage i slutningen af april eller starten af maj. Det ligger endnu ikke helt fast.

Initiativtagerne er den dansk-grønlandske filmproducent Ivalo Frank samt den bulgarske filmproducer Milena Nikolova og tyske Lill-Ann Körper, der er docent på Humboldt Universitet i Berlin.

Ideen fik de i forbindelse med premieren på én af Ivalo Franks egne film på Humboldt Universitet.

Ifølge Ivalo Frank viser tyskerne stor interesse over for Grønland.

- De er super interesserede. Det er ligesom om, der et hul i forhold til Grønland, og derfor har Humboldt Universitet lavet et undervisningsprogram i Grønlands kultur, historie og politik. Så både intellektuelt og kulturelt er der en kæmpe interesse, siger hun.

Filmene bliver vist i den anerkendte biograf Arsenal og suppleres med foredrag og diskussioner på Humboldt Universitet, hvor blandt andre kurator Iben Mondrup, lektor i minoritetsstudier Kirsten Thisted og antropolog Sara Olsvig er inviteret.

Målet med festivalen er at skabe fokus på grønlandsk film og kultur.

- Selv om interessen er stor, så oplever jeg, at folk ikke ved ret meget om Grønland. Så det er for at skabe mere nuanceret viden om landet i det hele taget. Og film er jo et fantastisk medie til at fortælle, hvordan et samfund er, og vise hvordan folk i en kultur opererer og tænker, siger Ivalo Frank.

Finansieringen er dog endnu ikke på plads, og arrangørgruppen arbejder lige nu for at få fondsmidler til at dække udgifterne.

Arrangørerne annoncerer stadig efter grønlandske filmproduktioner, især hvis der skulle findes nogen i Qaanaaq. Qaanaaq er nemlig indtil videre et sort hul på film festivalens landkort over grønlandske film. Man kan komme i kontakt med arrangørerne bag festivalen på Facebook-siden Greenland Eyes.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt