Festival i Nuuk lokker med nyt anlæg og verdensstjerne på plakaten

Akisuanerit Festival har de seneste 16 år udviklet et alsidigt program, og musikere fra både kysten og udlandet er klar til en weekend med koncerter for enhver smag.
MØ har tidligere givet koncert i Nuuk, men denne gang bliver der skruet ekstra højt op for showet. Foto © : Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
23. september 2024 10:53

Uanset om du er til tung metal, velkendte klassikere, dunkende elektro-pop eller hårdkogt hiphop er der noget for alle på årets Akisuanerit Festival.

Festivalen har fået et splinternyt anlæg, som skal bruges til de største koncerter i Inussivik i Nuuk. Det nye anlæg har været længe undervejs og vil være til stor glæde for både musikere og publikum.

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse. 

Der indføres også begrænsninger på antallet af tilskuere, som lukkes ind på festivalen. Sidste år var det tilladt at byde 2.500 koncertglade gæster indenfor, men i år har den nye ledelse i Inussivik besluttet, at der max må være 2.000 tilskuere per aften, så alle får en god oplevelse.

Gensyn med populær popsangerinde

Den internationale superstjerne MØ gav koncert til Akisuanerit Festival i 2019, som dengang løb af stablen i Katuaq, der ikke helt kunne rumme så stort et navn.

Lørdag 5. oktober kan flere opleve MØ, som er klar med et storslået show med både ældre hits og nyere numre. Hun har siden sit sidste besøg i Grønland vundet priser og været på flere verdensturnéer.

MØ giver desuden en ungdomskoncert lørdag eftermiddag, hvor hun deler scenen med Frederik Elsners nye projekt ’Naluneqartut’ sammen med navne som Pukuut, Andachan, Don Maliko og Metalsangeren Akugdlek Reimer. De unge under 18 år skal nemlig også have en på opleveren, mener arrangørerne. Ungdomskoncerten er alkoholfri.

Stærk sammensætning af grønlandske navne

Fredag 4. oktober åbner festivalen med Alfa, som spiller op til Enok Poulsen band, som der har været stor efterspørgsel på.

Det mest streamede band i år på Tusass Music er Sussat! med over end en halv million afspilninger, som går på scenen omkring midnat, inden Grønlands store diva Mariina afslutter fredagsprogrammet.

Om lørdagen åbnes festivalen med metalbandet Sound Of The Damned, inden sanglærken Kimmernaq med band går på med deres pop-rock-genre.

Herefter vil MØ indtage scenen omkring midnat, inden Grønlands mest populære metalband Pukuut afslutter festivalen med et brag.

Akisuanerit Festival finder sted 4. til 5. oktober 2024. Billetter kan købes i butikkerne Atlantic Music og Nønne i Nuuk.