Fem tons frossent kød kom ikke med det sidste skib til Ittoqqortoormiit

Frysevarerne nåede ikke med det sidste skib til Ittoqqortoormiit. Nu skal de sendes med fly.
En fejl til leverandøren gør, at fem tons frossen svine- og oksekød ikke når frem til Ittoqqortoormiit med det sidste skib til vinterforsyningen. Arkivfoto Foto © : Pilersuisoq
Skrevet af Mette Nørmark
25. oktober 2019 11:55

En fejl hos leverandøren gør, at fem tons frossen svine- og oksekød ikke når frem til Ittoqqortoormiit med det sidste skib til vinterforsyningen.

Derfor blev kunderne i butikken i går mødt af et skilt med ordlyden: 

"Det er desværre blevet konstateret, at mange af frysevarerne til vinterforsyningen ikke er kommet med det sidste skib. Desværre kommer vi til at mangle mange frysevarer," stod der. 

Men nu er der godt nyt i sagen, lover Brian Chemnitz, der er indkøbschef i Pilersuisoq.

Der er ikke udsolgt på varer

- Der er stadigvæk varer i Ittoqqortoormiit. Det, vi snakker om her er vinterforsyningen, som skal holde indtil næste sommer. Der er varer i butikken, og der er ikke umiddelbart nogen mangler. Vi skulle gerne have varer til to-tre måneders forbrug på nuværende tidspunkt, siger Brian Chemnitz.

Og man kommer heller ikke til at skulle undvære okse- eller svinekød til sin aftensmad de næste mange måneder, forsikrer Brian Chemnitz.

- Vi er nødt til at få varerne fløjet til Ittoqqortoormiit. Det er den eneste vej nu. Logistisk ligger Ittoqqortoormiit jo et lidt udsat sted, og det vil sige, at varerne bliver leveret ad tre omgange fra uge 45 til uge 47. Så det vil sige, at i slutningen af november, skal alle varer være nået frem, siger Brian Chemnitz.

Præcis hvad fejlen skyldes, har Pilersuisoq endnu ikke nogen forklaring på.

- Vi har ikke helt undersøgt til bunds, hvad det er, der er gået galt. Det vil vi selvfølgelig gøre og bestræbe os på, at det ikke sker igen. Vi har prøvet at bruge kræfterne på at finde ud af, hvordan vi løser problemet, siger Brian Chemnitz.