Foto: KNR

MULIG EPIDEMI: Fem slædehunde døde

Avannaata Kommunia og borgere i Siorapaluk frygter, at en sygdom blandt hunde vil sprede sig i bygden. Indtil videre er fem hunde døde af sygdommen, fortæller kommunefogeden.

- Det er selvfølgelig frygteligt, at det spreder sig. Jeg tror, at mange slædehunde vil dø af det før begyndelsen af februar, lyder den dystre melding fra Ilannguaq Hendriksen, kommunefoged i Siorapaluk.

Avannaata Kommunia skrev i en pressemeddelelse i går, at en sygdom er brudt ud blandt slædehunde i en af Qaanaaqs bygder, Siorapaluk.

Ifølge kommunefogeden blev den første syge hvalp opdaget kort før jul. Den døde senere af sygdommen. Indtil nu er i alt fire hvalpe og en voksen slædehund døde af sygdommen.

LÆS OGSÅ Sygdomsudbrud blandt slædehunde i Siorapaluk

LÆS OGSÅ Alle slædehunde bør vaccineres mod hundesyge

- Folk siger, at hundene først bliver svagelige, før de dør. Der har været ét tilfælde, hvor en hund fik krampe kort før den døde. Nogle hunde dør langsomt og andre dør pludseligt, siger han.

I slutningen af 2016 blev det lovpligtigt i en ny hundelov, at alle slædehunde i landet skal vaccineres mod hundesyge. Og alle vacciner til slædehunde og fåreholderhunde bliver betalt af Selvstyret.

Avannaata Kommunia indrømmede dog i en pressemeddelelse, at kommunen har haft svært ved at implementere den nye hundelov i Avanersuaq.

Der er omkring 100 slædehunde i Siorapaluk, og borgerne er frustrerede over, at det er svært at skaffe vacciner til deres hunde. Mange borgeres levebrød afhænger nemlig af hundene. 

LÆS OGSÅ 26 autoriseret som hundevaccinatører

- Vi plejer at henvende os til bygdekontoret og spørge efter vaccinationer, fordi vi selvfølgelig vil give vacciner til vores hunde. Men de bliver ikke sendt til bygden, siger Ilannguaq Hendriksen, kommunefoged i Siorapaluk.

Avannaata Kommunia oplyser i en pressemeddelelse, at kommunen har sendt en person til bygden med vacciner og for at undersøge sygdomsudbruddet nærmere.

Veterinærmyndigheden kan derfor endnu ikke oplyse, hvilken sygdom der er tale om.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt