Fem nuummiutter i armlægningskonkurrence

I weekenden afholdes den internationale armlægningskonkurrence Golden Arm i Sverige. Ikke mindre end fem brede gutter fra Nuuk tager af sted for at lægge arm med folk fra hele verden.
11. februar 2015 09:45

En af dem er Mikkel Andersen.

- Der er deltagere fra mange lande. Jeg ved, der kommer nogen fra Rusland, Sverige, Norge, Danmark, Kasakhstan og Sydafrika, siger Mikkel Andersen.

Den årlige konkurrence Golden Arm bliver holdt i Eskilstuna i Sverige, og tømrersvenden er debutant i år og derfor ekstra spændt.

Men det går næppe helt galt, for med på flyet er Mikkel Andersens kæreste, Tone Frank, og lørdag er det både Mikkels fødselsdag og Valentinsdag, så der er noget at fejre uanset, hvor langt han når i stærkmandskonkurrencerne.

Hvor gode chancer har du i konkurrencen, tror du?

- Det ved jeg ikke. Det er første gang, jeg skal være med til Golden Arm, så vi får se, hvad der sker på lørdag, siger den armlæggende tømrer.

To hold deltager fra Nuuk; Nanoq Pullers stiller med fire gutter udover Mikkel Andersen, der er den første til at tage trøjen på med navnet Inuit Warriors. Han er glad for hjælpen fra sine sponsorer, så han kan komme til Sverige.

- Ittu.net har sponsoreret vores tøj og Sannassisoq har betalt halvdelen af flybilletten, siger Mikkel Andersen.