Far syv år i fængsel for drab på sin søn

En 33-årig mand fra Qaqortoq er blevet idømt syv års anstaltsanbringelse for drabet på sit 16 måneder, gamle barn.
Qaqortoq Foto © : Ole J. Petersen/KNR
Skrevet af Camilla Dam
08. december 2014 14:55

Grønlands Landsrets dom er dermed tre år mildere end den dom, manden fik ved kredsretten.

Læs også 31-årig dræber sin et årige søn

Tragdien skete den 4. september 2013, hvor den dengang 31-årig mand kvalte drengen i deres hjem, hvorefter han bar det livløse, lille legeme over på det nærliggende sygehus og fortalte, hvad han havde gjort.

 

Advarsler til kommunen
Det er på flere måder en grim sag. Efter at drabet blev offentliggjort, kom det ligeledes frem, at naboer forinden havde kontaktet Kommune Kujalleq for at gøre opmærksom på, at faren flere gange havde været voldelig over for sin lille søn.

En nabo har fortalt til KNR, at hun første gang henvendte sig tilbage i maj 2013 og siden endnu engang i samme måned.

Læs også Kræver redegørelse om spædbarnsdrab

Der fulgte flere henvendelser, og i august skrev hun sammen med to andre naboer et brev til kommunen. Sammenstemmende siger naboerne, at de følte, at deres indberetninger ikke blev taget alvorligt. De sidder tilbage med en fornemmelse af, at det tragiske drab kunne have været undgået.

Kommune Kujalleq har efterfølgende meddelt, at de har reageret på henvendelserne og har behandlet sagen, sådan som de behandler alle sager, og den daværende socialchef Mikkel Balle fra Kommune Kujalleq afviste, at de kunne have forhindret tragedien. Han blev siden fyret.