Familieudvalget vil have en uvildig undersøgelse

Inatsisartuts Familieudvalg har holdt i alt 3 møder om Tugdlik-sagen, og Siumuts to medlemmer af udvalget, synes, at sagsbehandlingen har været så rodet og bekymrende, at de nu vil kræve en uvildig undersøgelse.

Vi synes fra Siumuts side, at det er meget problematisk, når vi hører så meget om Tugdlik - også fra medierne, lyder det fra Ruth Heilmann.

Hun forklarer, at de tre møder er gået med, at man i udvalget har diskuteret hvad der er op og ned i sagen om døgninstitutionen, der pr. 1. maj mistede godkendelsen efter en række bekymrende forhold.

Og hvis det står til Siumuts medlemmer af Familieudvalget, er sagen altså ikke lukket endnu, selvom godkendelsen er trukket.

- Vi har haft samråd med naalakkersuisoq. Og vi har sendt nogle spørgsmål, som vi har fået svar på. Men vi har også henvendt os med yderligere spørgsmål. For vi har ikke fået af vide, hvad der f.eks. er blevet af den dreng, som de ikke kunne finde.

Drengen skulle have været sendt på institution i Danmark, men efter lukningen af Tugdlik skulle myndighederne sørge for, at alle drengene fik et andet passende sted at være. Imidlertid var der problemer med drengen, som skulle have været til Danmark.

Desuden mener hun, at det er kritisabelt, at medlemmerne af Familieudvalget ikke er blevet underrettet tidligere i sagen, så de kunne have været en del af processen omkring lukningen af døgninstitutionen:
- Vi har først fået det af vide, efter Naalakkersuisut har lukket Tugdlik den 1. maj. Vi har ikke hørt hvorfor. Altså, vi blev ikke inddraget i sagen, før man lukkede Tugdlik, siger Ruth Heilmann.

Familieudvalget holder møde i slutningen af maj, hvor de skal diskuterer om et enigt udvalg vil bede om en uvildig undersøgelse af sagen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt