Facebook er ny valg-kanal

Facebook vil fungere som et politisk kompas under valgkampen, vurderer ekspert i socialemedier. Facebook og Twitter kommer til at spille en større rolle i forhold til valget i 2007.
Skrevet af Noah Mølgaard
29. august 2011 12:52

De grønlandske folketingskanditater bruger allerede Facebook, som platform til at sprede deres politiske budskaber. Men kun de færreste grønlandske politikere bruger Twitter, mens der opdateres status hos kandidater og deres partikammerater i Facebook.

Facebook er blevet en del af mange grønlænderes hverdag, hvor der bliver lagt links og billeder på dagligt. Og politikerne er ingen undtagelser, der flittigt linker til de historier, der bliver lagt på KNR’s og Sermitsiaq.AG’ hjemmesider.

Facebook kom online for første gang i 2004 og mange grønlændere har også oprettet en profil. Det populære socialemedie har også udbygget forskellige redskaber til sine brugere. En af dem er de såkaldte badges, hvor brugerne kan vedhæfte en badge på deres profil billede og dermed signalere hvilke parti vedkommende støtter. Der er også muligheder for at oprette grupper for og imod forskellige synspunkter, der danner ramme om debat.

- Virksomheder ikke mindst partier bruger Facebook strategisk. Den er i dag en del af den politiske værktøjskasse, siger Lars Holmgaard Christensen, der er forskningschef i nye medier i Danmarks Journalist- og Mediehøjskole til KNR.

Han mener at Facebook giver mindre kendte politikere mulighed for at profilere sig. Journalister fra forskellige medier bruger også Facebook til at orientere sig om hvad der rører sig i den politiske andedam.

- Kommentarerne på forskellige profiler kan også virke som politisk kompas for tvivlere, siger Lars Holmgaard Christensen.

- Tvivlerne kan bruge deres venners kommentarer til at finde ud af hvilken kandidat, der tiltaler dem bedst. På den måde kan kandidaterne tiltrække stemmer, siger Lars Holmgaard Christensen.

Facebook er i dag ifølge webinformations hjemmesiden Alexa den næstmest besøgte hjemmeside i hele verden - kun overgået af Google.