Førstevalget siger ja til at mægle

Vicepræsident hos Sø- og Handelsretten, Mette Christensen, bliver mægleren, der skal forsøge at løse den hårde forhandlingsknude mellem lærernes fagforening og de offentlige arbejdsgivere.
Skrevet af Mads Ullerup
19. marts 2012 10:53

Det har hovedpersonen selv netop bekræftet over for KNR Radioavisen.

Mette Christensen fortæller, at forhandlingerne vil starte hurtigst muligt, når der er plads i kalenderen.

Forhandlingschef hos Selvstyret, Rasmus Sembach Olsen glæder sig over, at der nu er fundet en mægler, men han kan dog ikke sætte en dato på, hvornår parterne skal mødes ved forhandlingsbord:

- Det er ikke helt på plads endnu, men forhåbentligt i slutningen af den her uge eller starten af næste, siger forhandlingschef Rasmus Sembach Olsen.

I næste måned er det to år siden, at den seneste overenskomst mellem lærernes fagforening IMAK og lærernes arbejdsgivere - KANUKOKA og Selvstyret udløb.

Et af de områder, der i dag skiller de stridende parter fra hinanden, er et krav fra arbejdsgiverne om mere undervisningstid og færre betalte overarbejdstimer til lærerne.

Fra begge parters side har man været enige om at pege på Sø- og Handelsrettens vicepræsident, Mette Christiansen, der også er tilknyttet Forligsinstitutionen i Danmark, lød det i sidste uge.