For første gang nogensinde skal GM holdes i en bygd

Volleyball-forbundet vil skrive historie og holde Grønlandsmesterskaber i Kangaamiut.
Volleyball GM har oftest været holdt i Nuuk og Maniitsoq Foto © : KNR
Skrevet af Noah Mølgaard
08. februar 2021 09:37

Første serv i volleyball-GM bliver sendt over nettet 13. maj fra Kangaamiut.

Det bliver ikke blot det første GM i over et år, men også et historisk GM. Det bliver nemlig første gang nogensinde, at GM i volleyball for seniorer bliver afviklet i en bygd.

Regler for forsamlinger

 

Til og med 30. april 2021 må der maksimalt være 100 mennesker samlet indenfor. Udenfor er 250 mennesker det højeste antal, der må være samlet.

 

Man må ikke rejse fra kommune til kommune. Ifølge bekendtgørelsen fra Selvstyret om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger står der i paragraf 2:

 

"Ved arrangementer og begivenheder, som kræver tilmelding, skal arrangøren sikre, at personer fra andre kommuner ikke kan tilmelde sig."

- Vi har tidligere drøftet, om det ikke var på tide at afholde GM i Kangaamiut, fordi bygden har deltaget i GM i mange år, siger formand for volleyball-forbundet, KVK, Aalipaaraq Kreutzmann til KNR.

Der er begrænsede muligheder for indkvartering i Kangaamiut, der har en minihal med volleyball-bane med standardmål. Arrangørerne sætter derfor deres lid til, at deltagere ved GM kan indkvarteres på skolen.

Der er en plan B

Aalipaaraq Kreuzmann understreger, at afholdelse af GM forudsætter, at det til den tid er muligt at afholde arrangementer med deltagelse fra forskellige kommuner.

Det er nemlig ikke muligt i dag på grund af coronareglerne. Ifølge dem må man ikke deltage i arrangementer, der kræver tilmelding, i andre kommuner. 

- Vi har også vedtaget, at GM kan holdes i Maniitsoq, hvis det skulle bliver for vanskeligt at få alle hold til Kangaamiut, forklarer Aalipaaraq Kreutzmann.

LÆS OGSÅ Spiller om aflyst GM: Det er som en dårlig smag i munden

Der har tidligere været holdt ungdoms GM i Kangaamiut og bygdens hold, KT-VI, har været grønlandsmestre i seniorrækken flere gange.

KVK er også klar til at søge dispensation til afholdelse af GM, hvis restriktionerne for forsamlinger bliver forlænget.

- Kommunemesterskaber er ikke nogen god løsning for Nordgrønland og Sydgrønland for eksempel, fordi der kun er få klubber der. De fleste klubber i volleyball kommer fra Midtgrønland, siger Aalipaaraq Kreutzmann og fortsætter:

- Men klubber fra Maniitsoq og Nuuk kan ikke spille mod hinanden, fordi de ikke er i samme kommune. Kommune- mesterskaber er derfor ikke nogen god løsning for os, siger Aalipaaraq Kreutzmann.