For første gang: Mand død med corona i Upernavik

Landslægeembedet oplyser, at den første person herhjemme er død på grund af corona.
- Grønland har fået sit første Corona-dødsfald. Den afdøde er en ældre mand fra Upernavik, der har været indlagt på Upernavik Sundhedscenter med COVID-19, skriver Landslægeembedet. Foto © : KNR
20. november 2021 16:13

En ældre mand er død som følge af smitte med covid-19.

Det oplyser Landslægeembedet i en pressemeddelelse.

- Grønland har fået sit første Corona-dødsfald. Den afdøde er en ældre mand fra Upernavik, der har været indlagt på Upernavik Sundhedscenter med COVID-19, står der i meddelelsen.

I løbet af den seneste uge har smitten spredt sig hastigt i Upernavik og dens bygder, og lige nu har myndighederne sat et stort smitteopsporingsarbejde i gang.

Forventelig udvikling

Det kommer dog ikke bag på landslæge, Henrik L. Hansen, at pandemien med covid-19 nu har kostet det første menneskeliv i Grønland.

- Desværre er vi her i landet på et stadie i epidemien hvor det er helt forventeligt at sygdommen vil koste menneskeliv og i øvrigt udvikle sig som andre steder i verden, udtaler han i meddelelsen og uddyber:

- Jeg kan kun råde alle i landet til at blive vaccineret og overholde de grundlæggende retningslinjer for at undgå smittespredning.

Rammer sundhedsvæsenet hårdt

I den seneste uge er der flere gange blevet sat rekord i antallet af nye tilfælde med covid-19. Lige nu er der ifølge Nun.gl 167 aktivt smittede.

Smitten har desuden fået sundhedsvæsenet til at udskyde alle ikke kritiske aktiviteter helt frem til februar næste år.

- Håndteringen af Corona-smitten trækker ressourcer til podning og analyse, til vaccinationer og nu også til indlagte patienter, har sundhedsvæsenet tidligere skrevet i en pressemeddelelse.