- Det er overraskende. Men alle kan få virussen, og man ved ikke hvornår man bliver man smittet. Vi er dog alle rolige i bygden, siger Karl Erik Danielsen fra Tasiusaq .Foto: Privat

Første coronasmitte i Upernavik: Det er overraskende, men ikke bekymrende

Der er et corona tilfælde i Upernavik. Den smittede har været i den nærliggende bygd Tasiusaq. Men folk er ikke bekymrede og overholder reglerne.

Torsdag blev der konstateret et corona tilfælde i Upernavik. Den smittede har været i bygden Tasiusaq nord for Upernavik. De lokale i Tasiusaq er overrasket, men de er heller ikke bekymrede.

LÆS OGSÅ To nye smittede torsdag: En i Qaqortoq og en i Upernavik

- Man kan nu allerede ringe til sygehuset og bestille tid til test. Og på lørdag vil der være testning i Tasiusaq, siger naalakkersuisoq for sundhed, Kirsten Fencker (N) til KNR.

Den smittede befinder sig i Upernavik. Men vedkommende har også opholdt sig i Tasiusaq, før vedkommende var klar over han eller hun var smittet.

Borgere i Tasiusaq er dog rolige og overholder reglene.

- Det er overraskende. Men alle kan få virussen, og man ved ikke hvornår man bliver man smittet. Vi er dog alle rolige i bygden, siger Karl Erik Danielsen fra Tasiusaq.

Ekstra opmærksomme i Upernavik og Tasiusaq

Ifølge naalakkersuisoq for sundhed, ankom testpersonalet i dag fredag og er begyndt at lave tests i Upernavik. På lørdag er der testning i Tasiusaq. Derfor skal folk være ekstra opmærksomme på symptomer, indtil de bliver testet, siger Kirsten Fencker.

- Jeg kan godt forstå at de er bekymrede. Og derfor er det meget vigtigt, at de følger landslægens anbefalinger om at blive hjemme hvis man har symptomer, vaske hænder tit og bruge håndsprit, og undgå kys og kram, og begrænset det fysiske kontakt. De skal også begrænse antallet af nærkontakter, siger naalakkersuisor for sundhed Kirsten Fencker til KNR.

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 89  
Nye smittede i dag 8  
Førstegangsvaccinerede 40.788  
Andengangsvaccinerede 35.472  
Smittede 441  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
   Opdateret: 
16. september 12:51
 

Forebyg smitte mod coronavirus