Foto: Forsvaret

Færre hellefisk påvirker fabrikkerne

Det drastiske fald i hellefiskefangsterne i Nordgrønland og især diskobugten får konsekvenser på fabrikkerne i diskoområdet.

Både hos koncerne Halibut Greenland og Royal Greenland har man registreret, at mængderne af hellefisk faldet. Og de fisk der faktisk kommer på krogene bliver stadigt mindre.

Og det har fået konsekvenser på fabrikkerne. KNR har været i kontakt med Niels Thomsen, der er direktør for Halibut Greenland. Han henviser til sine udtalelser i Sermitsiaq, fredag. Her sagde han blandt andet:

- Der bliver ikke fisket så store mængder hellefisk som tidligere, og det påvirker vores drift, siger han. Overfor avisen vil han dog ikke fortælle om påvirkningerne er i form af fyringer.

LÆS OGSÅ Uenighed om årsagen til færre hellefisk

Hos Royal Greenland fortæller man, at mængderne af hellefisk i især Diskobugten har været faldende i længere tid, men at årets fald har forværret situationen.
En kombination af at fiskere har valgt andre fabrikker og at hellefiskene er blevet for små, har fået konsekvenser for produktionen i Qasigiaanguit.

- Vi har måtte drosle ned på produktion i Qasigiannguit, blandt andet kører vi ikke længere med aftenhold, siger direktør for kommunikation og HR i Royal Greenland, Jens K. Lyberth til KNR.

LÆS OGSÅ Nordgrønlands hellefisk risikerer kollaps

Mens hellefiskene bliver færre, går det derimod den anden vej for torsken, som fiskerne oftere støde på i Diskobugten. Derfor arbejder man både i Halibut Greenland og Royal Greenland med at tilpasse produktionen på fabrikkerne, så der også kan fileteres torsk og produktionen på fabrikkerne kan opretholdes.

KNR har forsøgt, at få en kommentar fra Naalakkersuisoq for fangst og fiskeri, Karl-Kristian Kruse, men det har ikke været muligt, da han er på fangst.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt