Færøsk turistchef til dansk statsminister: Vi findes faktisk også

Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne efter 15. juni.
- Det var med stor spænding at vi så Mette Frederiksens pressemøde i sidste uge og lagde straks mærke til, at Færøerne ikke blev nævnt som et af de lande, som danskere kan rejse til efter den 15. juni, siger Guðrið Højgaard, chef for Visti Faroe Islands. Foto © : Stig Nygaard/flickr
02. juni 2020 10:35

15. juni åbner Danmark for turister fra Norge, Island og Tyskland. 

Det fortalte den danske statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i fredags. 

Men Færøerne blev ikke nævnt. Derfor opfordrer Visit Faroe Islands nu alle færinge og andre, som har har gode ferieoplevelser på øerne, om at hjælpe med at få Færøerne på verdenskortet.

LÆS OGSÅ Danmark åbner grænsen for tyske, islandske og norske turister

Det skriver det færøske medie Socialurin.

- Det var med stor spænding at vi så Mette Frederiksens pressemøde i sidste uge og lagde straks mærke til, at Færøerne ikke blev nævnt som et af de lande, som danskere kan rejse til efter den 15. juni, siger Guðrið Højgaard, chef for Visti Faroe Islands.

- Flere danske medier har også glemt Færøerne i deres nyhedsformidling. Nu vil vi bare minde danskere om - med en sjov stikpille - at Færøerne også er til, og at danskere er velkomne til Færøerne i sommer. 

Turister fra Danmark, Grønland og Island kan rejse til Færøerne fra 15. juni – ifølge Visit Faroe Islands uden at skulle i hjemmekarantæne.