Færøsk kortfilm får pris i Cannes

Filmfestivalen i Cannes er i gang, og på søndag bliver hovedprisen uddelt. Men allerede onsdag var der en pris til Færøerne for en kortfilm.

I kortfilmskonkurrencen blev det til en pris til den færøske filminstruktør Andrias Høgenni, for sin film "Ikki illa meint", "Ikke ondt ment".

Det er en 20 minutters film om to færøske veninders fatale møde i supermarkedet Føtex i en dansk by.

Men først og fremmest handler den om at blive udstødt på de sociale medier. Den ene færøske pige har blokeret den anden på sin Facebook-profil, og det udvikler sig til et dramatisk opgør mellem de to.

Instruktøren Andrias Høgenni vil gerne lave film både i Danmark og på Færøerne. Så det generer ham ikke at hans film foregår i Føtex i Danmark.

- Ligesom tyske filmskabere kæmper for, at man godt kan lave film uden nazister, og grønlandske filmfolk kæmper for, at man godt kan lave film uden kajakker og isbjørne, så har vi også vores udfordringer, forklarer han i filmmagasinet Ekko.

- Jeg synes nogle gange, at den færøske natur bliver brugt som en pauseskærm. En slags naturporno. For mig er det menneskene, det handler om - ikke de vindblæste bjerge, siger den færøske instruktør.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt