Foto: Simon Uldum/KNR

Færøerne og Storbritannien skriver under på frihandelsaftale

Torsdag underskrev Færøerne en frihandelsaftale med Storbritanien. Det skriver sermitsiaq.ag.

Aftalen har været undervejs gennem længere tid og i januar meddelte landsstyremedlem for handel og udenrigsanliggender på Færøerne, Poul Michelsen, at aftalen var forhandlet på plads.

Torsdag blev aftalen så underskrevet af Poul Michelsen og den britiske handelsminister George Hollingbery samt fiskeri- og landbrugsminister, George Eustice.

Siden Brexit afstemningen i 2016 har Færøerne arbejdet på at få en frihandelsaftale med Storbritannien på plads. Færøerne eksporterede for 850 millioner kroner til Storbritannien i 2017.

LÆS OGSÅ Frihandelsaftale med UK kan først indgås efter Brexit

Grønlands eksport til landet er i næsten samme størrelsesorden, men Grønland kan ikke gøre som Færøerne i forhold til at indgå en frihandelsaftale på nuværende tidspunkt.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, har tidligere oplyst til KNR, at Grønland ikke kan forhandle en frihandelsaftale på plads med Storbritannien, før landet er trådt ud af EU.

Der er dog indledende samtaler i gang på embedsmandsniveau med Storbritannien. Det er især de store fiskeriselskaber Royal Greenland og Polar Seafood, der har en stor eksport til Storbritannien.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt