Færøerne åbner grænsen til Grønland 15. juni

Landet vil lempe reglerne for karantæne og samtidig gennemføre flere test. Færøerne har ingen aktive coronasmittede.
Her ses Torshavn, hovedstaden i Færøerne, der kan se frem til at modtage turister fra 15. juni. Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
29. maj 2020 15:02

Færøerne åbner grænserne for turister fra Grønland, Danmark og Island fra 15. juni.

Det oplyser den færøske regering på sin hjemmeside.

Regeringen skriver, at landet vil lempe reglerne for karantæne for personer, der ankommer til Færøerne, og samtidig vil der blive gennemført flere test end tidligere.

LÆS OGSÅ Efter 187 smittede: Færøerne er coronakvit

Der vil dog fortsat gælde en række restriktioner i Færøerne. Eksempelvis er alle musikfestivaler fortsat aflyst frem til 31. august, og der er de samme anbefalinger for hygiejne og afstand som i Grønland.

Samtidig anbefales barer og diskoteker at lukke før midnat. Byfester kan dog gennemføres, hvis de overholder de sundhedsmæssige retningslinjer.

Færøernes genåbningsplan falder i tråd med planerne her i landet, hvor Grønland også åbner grænserne 15. juni, og tidligere i dag meddelte Danmark, at landet åbner grænsen for tyskere, nordmænd og islændinge fra 15. juni.

Turisterne skal dog kunne dokumentere, at de har booket et ophold og skal være i Danmark i mindst seks dage udenfor København.

Færøerne oplevede det første coronatilfælde 4. marts, men ifølge Statens Serum Institut har Færøerne ingen coronarelaterede dødsfald, og alle 187 smittede er erklæret raske igen.

Offensiv teststrategi

Færøerne har, siden man konstaterede det første coronatilfælde 4. marts, gennemført en offensiv teststrategi.

Der har været krav om karantæne for både smittede og de personer, der har været i kontakt med smittede.

Derudover er coronapositive og mennesker med symptomer blevet bedt om at isolere sig i minimum 14 dage efter de første symptomer.