Fåreholdersted ved Kapisillit næste år

Et fåreholdersted i Neriunaq ved Kapisillit inde i Nuuk fjorden er ved at blive etableret. 27-årig Angutimmarik Hansen efterkommer af fåreholdere fra Sydgrønland, har taget udfordringen op, og er i gang med gøde jorden, så han kan dyrke foder til fårene.
Fåreholdersted i Neriunaq ved Kapisillit er ved at blive etableret
Skrevet af Jaaku Lyberth
06. juni 2017 08:23

Der står allerede en bygning til får fra nogle af de tidligere forsøg på fåreavl nær Kapisillit. Der er plads til mellem 400 til 600 får.  

Angutimmarik satser på at få 400 får til fåreholderstedet i Neriunaq nær Kapisillit.

Og lykkedes projektet har Angutimmarik Hansen allerede sikret en aftale med med Brugseni og Pisiffik, som gerne vil købe kød fra ham.

- Siden første gang jeg var i Neriunaq, har jeg altid drømt om at oprette et fåreholdersted her. Der er ikke langt til Nuuk, hvilket gør forsyningen og opdyrkning af jorden meget oplagt, siger han.

Angutimmarik Hansen er i øjeblikket i gang at gøre klar til at fårene kan komme på græs. I år vil han klargøre 5 hektar jord, som skal stå klar når fårene ankommer næste år.

Den håbefulde fåreavler skal sammen med sin kone og to børn bo i Neriunaq hele året, og får hjælp af naboen til slagtning og når fårene læmmer og nye er på vej.

Naboen er selv tidligere fåreavler, men det bliver en udfordring for fåreholderstedet i Nuuk  fjorden, at der ikke er andre fåreholdere. En stor forskel fra Sydgrønland, hvor fåreholderne kan hjælpe hinanden

Den kommende fåreholder vil også dyrke kartofler og roer, som han sælger i Nuuk og påsigt håber han få turister ud fåreholderstedet, når det er kommet godt op at køre