Exelis Services appellerer kendelsen

Exelis Services A/S appellerer kendelsen fra den amerikanske domstol, der i maj slog fast, at servicekontrakten på Pituffik ikke må gå til firmaet som ellers først besluttet.

I dag mandag er sidste frist for at appellere kendelsen.

Exelis Service har besluttet at appellere kendelsen fra den amerikanske domstol, U.S. Federal Court of Claim.

En kendelse, der kom i maj, og som slog fast, at firmaet ikke som ellers først besluttet, kommer til at stå for servicen på Pituffik fra oktober i år.

Læs også Ny midlertidig kontrakt vækker glæde hos GC

- Vi har rettens ord for, at vi er den bedste, og derfor mener vi, at det må være helt urimeligt, at vi bliver frakendt retten til at udføre det tilbud, uden vi overhovedet har været med i sagen, siger Kim Rubjerg, der er talsmand for Exelis Service, til KNR.

Han ønsker ikke udtale sig om, hvem man hos firmaet mener, har handlet forkert i sagen om servicekontrakten. Det sker af hensyn til den kommende appelsag.

Læs også US Air Force ønsker at forlænge Thulekontrakt

Men Kim Rubjerg gør det klart, at Exelis Service vandt udbuddet på pris, og målet med appellen er at få kontrakten tilbage.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får lov til at fortsætte med den kontrakt, som er den bedste for både Thule, medarbejderne og Grønland og selvfølgelig for det amerikanske luftvåben, siger han.

I februar i år fastslog det amerikanske regeringskontor GAO, at Exelis Services A/S havde ret til at overtage servicekontrakten efter udbuddet sidste efterår.

Læs også Exelis vil anke

Den afgørelse omgjorde den amerikanske klagedomstol så i maj, efter de øvrige firmaer, der deltog i udbuddet - Greenland Contractors I/S, Per Aarsleff A/S og Copenhagen Arctic A/S - valgte at klage.

Det er den afgørelse, som Exelis Service altså nu vælger at appellere til en højere instans.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl