Eva måtte hjælpe sultne børn efter teknisk fejl hos socialvagten

En borger oplevede mandag, hvordan børn kan komme i klemme mellem forældre og forskellige myndigheder, og det har fået stor opmærksomhed på de sociale medier.
Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
31. januar 2019 11:27
Versionist Simon Uldum -

Er det politiet eller socialvagten, der skal reagere på kolde sultne børn, hvis forældrene svigter? Og hvad gør man, hvis der sker en teknisk fejl. Det er spørgsmål, som en borger i Nuuk måtte stille sig selv efter et cafebesøg mandag aften.

Det skulle have været en hyggelig aften, da Eva Davidsen og hendes venner var ude og spise på en cafe i Nuuk mandag aften, men.

- Det var en meget hjerteskærende oplevelse, siger Eva Davidsen.

Mens de spiste omkring klokken 21.30, bankede det på ruden og udenfor stod der tre børn på omkring 6-8 år.

Da ingen andre reagerede, rejste Eva Davidsen sig fra sin plads.

- Så gik jeg ud og spurgte, hvad der var galt, og så fortæller de, at de er sultne og fryser, siger Eva Davidsen.

Børnene fortalte, at deres forældre var fulde derhjemme, og at der ikke var noget mad i huset.

De var så generte, at de ikke ville ind i cafeen, selvom Eva Davidsen købte sandwicher til dem, fortæller hun. Men reaktionen på maden var ikke til at tage fejl af.

- Så græder han af taknemmelighed, og så begynder de at åbne og spise med det samme, fortæller hun.

LÆS OGSÅ Børnetalsmanden genkender problemerne i Kommuneqarfik Sermersooq

Myndighederne hjalp ikke

Børnene forsvandt hurtigt, efter de havde fået mad. Eva Davidsen forsøgte efterfølgende at ringe til både socialvagten, som ikke tog telefonen og til politiet, som forklarede, at det ikke er indenfor deres beføjelser at gøre noget i den slags sager. En hovedregel er, at når der er tale om mindreårige, der ikke begår noget kriminelt, så er det en opgave for socialvæsenet.

Politiet oplyser til KNR, at de efterfølgende fandt ud af, hvor børnene bor og underrettede de sociale myndigheder om sagen.

Det var en teknisk fejl 

Direktør for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq, Martha Lund Olsen, bekræfter at socialvagten er en telefon, man skal kunne henvende sig til på alle tider af døgnet udenfor normal åbningstid på kommunen.

- Det er jo meget beklageligt, at denne her socialvagttelefon har været på en tilstand, så man ikke kunne komme igennem. Det er en teknisk fejl fra vores personale, der havde den slået fra, siger Martha Lund Olsen.

Kommunen undersøger nu, hvordan man kan undgå lignende fejl i fremtiden.

Eva Davidsens Facebookopslag om hændelsen har fået mere end 1800 reaktioner, 146 kommentarer og er blevet delt over 700 gange.