Europamester træner i Qaqortoq og Nuuk

Der kommer fint besøg, når Grønlands Boldspil-Union, GBU, afholder fodboldtrænerkursus i slutningen af maj og begyndelsen af juni. Ekspertkommentator Morten Bruun skal nemlig være instruktør på B1a-trænerkurserne.
Skrevet af Camilla Dam
19. maj 2015 06:57

- Jeg glæder mig enormt til at afholde de to trænerkurser på Grønland. Jeg har aldrig været på Grønland tidligere, men til gengæld har jeg arbejdet med en masse unge grønlændere på Idrætshøjskolen i Aarhus.

- Der er hvert år elever fra Grønland på skolen, og de vælger ofte fodbold. Deres fortællinger fra Grønland og deres glæde ved fodbolden har givet mig lyst til at komme op og se, hvordan fodbolden har det på Grønland, og nu er jeg så heldig, at muligheden byder sig, siger Morten Bruun i en pressemeddelelse.

Morten Bruun var med i truppen, da Danmark overraskende vandt EM i 1992, dog uden at han fik spilletid. Derudover var han i 13 år fast inventar på Silkeborg IF’s førstehold, som vandt DM i 1994 og pokalturneringen i 2001.

Nu om dage er han mest kendt for sine knivskarpe kommentarer til det danske landsholds kampe, samt ikke mindst engelske og spanske ligakampe på tv. Sideløbende med tv-karrieren arbejder han som fodboldinstruktør på Idrætsskolen i Aarhus, samtidig med at han er frivillig træner i IF Lyseng.

Trænerkurserne foregår den 29.-31. maj i Qaqortoq og den 5.-7. juni i Nuuk.