EU vil forbyde udsmid af fisk

EU-kommissionen vil ikke længere acceptere, at millioner af fisk smides tilbage i havet, hvor de næsten alle sammen straks dør.

Kommissionen vil forbyde udsmid af fisk, og  videokameraer skal garantere, at det ikke sker. Det fremgår af et oplæg til EU fiskeripolitik, som offentliggøres i dag.

Udsmid af fisk skønnes at udgøre 23 procent af de samlede fangster, og nu skal fiskerne have pligt til at lande alle de fisk de fanger. Undermålsfisk må dog ikke sælges til konsum.

Ifølge EU-Kommissionen vil de nye regler betyde, at fiskerne ser en fordel i at gøre noget for at undgå uønskede fangster, for eksempel ved at bruge andre fangstredskaber.

Fiskeriet skal forvaltes ved hjælp af flerårige planer og styres af forsigtighedsprincippet, så man er sikker på, at fiskeriets påvirkning af økosystemet bliver begrænset.
Til gengæld får fiskerisektoren et bedre og mere stabilt grundlag for investeringer og langsigtet planlægning.

Nu skal ministerrådet og Europa-Parlamentet behandle forslaget, men da fiskeriet har brug for tid til at tilpasse sig, sker indførelsen gradvist. Der sigtes efter, at den nye lovgivning skal være vedtaget og trådt i kraft 1. januar 2013.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt