Ervhverschefer: For få resssourcer til erhvervsudvikling

11 erhvervschefer fra kommuner i Nord-, Midt- og Sydgrønland konkluderer efter et kompetancekursus arrangeret af Grønlands Turist- og Erhvervsråd, t der er afsat alt for få ressourcer til at varetage erhvervsudviklingsområdet.
05. april 2008 14:34

'Vi bruger stort set al vores tid på at skrive jagttegnsansøgninger. Erhvervsområdet generelt og erhvervsudvikling i særdeleshed er overset i forbindelse med de kommende storkommuner', siger erhvervscheferne fra byerne udenfor de såkaldte vækstbyer.

Erhvervscheferne har nu taget initiativ til at sætte en række regionale udviklingstiltag i gang, hvor de enkelte erhvervschefer på tværs af kommunegrænserne selv får ansvaret for at gennemføre en række tiltag.

Der er tale om tiltag, hvor erhvervscheferne udenfor vækstbyerne sender 'et vink med en vognstang' til der hjemkommuner om, at kommunerne nu skal tage aktivt del i omstruktureringen på hele erhvervsudviklingsområdet.

Det skal blandt andet ske under de koordinerende planlægninger, der er i gang i forbindelse med kommunesammenlægningerne.