Erhvervslivet skal sikre velfærden

Det private erhvervsliv skal trække læsset, hvis Grønland i fremtiden skal klare sig uden bloktilskuddet fra Danmark. Sådan lyder det fra Grønlands Erhverv forud for denne uges store konference, som skal sætte fokus på erhvervslivets vilkår i landet.
Foto © : Jørgen Chemnitz
Skrevet af Jonas Fievé
08. maj 2017 10:19

Konferencen, som GE står for, skal være med til at sætte fokus på erhvervslivets vilkår her i landet og dermed gøre politikerne opmærksom på, hvor vigtig en rolle de private spiller for udviklingen af samfundet.   

- Det vigtigste er at gøre konferencen til et summende erhvervspolitisk værksted, siger direktør for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen til KNR.

Erhvervslivet skal trække udviklingen

Konferencen Future Greenland skal ifølge den grønlandske erhvervsorganisation være med til at gøre politikerne opmærksomme på, at erhvervslivet skal have bedre vilkår.

- Uden et stærkt og sundt erhvervsliv med flere private virksomheder og mere eksport, så kan vi ikke skabe den økonomiske vækst, der skal til for at drive vores kære velfærdssamfund.

Ud over de forbedrede vilkår for erhvervslivet, skal konferencen også være med til at åbne øjnene for udlandets interesse for at investere i landet. Derfor er overskriften også kapital kompetence og kapacitet.

- Sammen med den kapital vi tiltrækker udefra, skal vi også tiltrække kompetence, som kan supplere den kompetence, vi har i landet, siger Brian Buus Pedersen.

LÆS OGSÅ Erhvervslivet sikrer Qaasuitsup overraskende stort overskud

Deltagere fra Rigsfællesskabet dominerer

Foreløbigt er der tilmeldt 387 til konferencen, som afholdes i kulturhuset Katuaq i Nuuk tirsdag og onsdag. Selvom hovedparten af deltagerne er bosat i Grønland og Danmark, understeger Brian Buus Pedersen, at der bestemt er et internationalt islæt ved Future Greenland.

- Vi kigger hele tiden efter de mennesker, som vi mener, kan bidrage bedst til at skabe perspektiv på konferencen og til at løfte os ud af det, der let kan blive en osteklokke, hvis vi kun sidder og taler med os selv.

Da konferencen blev afholdt sidst for to år siden kritiserede direktør for Halibut Greenland, Niels Thomsen, at der var for mange talere fra Danmark, og efterlyste derfor flere internationale talere. Men Brian Buus Pedersen understeger, at der i år både er talere fra Canada, Island og Danmark.

- Og for den sags skyld også Bruxelles med Margrethe Vestagers deltagelse. Så jeg mener nok, at der er et meget stort international perspektiv på konferencen, siger direktør for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen.