Er du klar til at skodde den sidste smøg?

Kampen mod rygning bliver nu intensiveret. Patienter i hele kysten vil i fremtiden blive spurgt om de har tænkt sig at holde op med ryge.

Dronning Ingrids Hospital er allerede gået igang med at spørge patienterne om de ryger og om de har tænkt sig at kvitte smøgen.

Metoden bliver spredt til resten af kysten, og sundhedspersonalet får kursus i den nye metode i oktober. Og den intensiverede kamp mod rygning har sin naturlige forklaring i , at den seneste befolkningsundersøgelse viser, at 70 procent af den voksne befolkning ryger.

- Rygning er ekstremt farligt, og rygning er forbundet med betydelig sygelighed og tidlig død. Derfor har vi valgt at sætte ekstra fokus på rygning med denne metode, der har til formål, at finde og støtte op omkring de personer, der er motiveret for et rygestop, siger læge og projektleder for Livsstilsgruppen Michael Lynge Pedersen.

Den intensiverede kamp mod rygning er en opfølning på stramningen af rygeloven, der trådte ikraft i oktober sidste år, oplyser medlem af Naalakkersuisut for Sundhed Agathe Fontain.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt